hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    300 bin Suriyeli şiddetten kaçtı

    300 bin Suriyeli şiddetten kaçtı
    expand

    Birleşmiş Milletler Göçmenlik Yüksek Komiserliği (BMGYK), Suriye'deki şiddetten kaçan göçmen oranının son üç ayda üç katına çıktığını, komşu ülkelere sığınan mevcut göçmen sayısının 300 bini aştığını açıkladı.

    BM Göçmenlik Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, halihazırda 311 bin 500 Suriyeli mülteci Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Irak gibi komşu ülkelerde kayıtlı veya sınırda geçiş izni bekliyor. BMGYK tarafından yıl sonuna kadar 710 bini bulacağı düşünülen göçmen sayısının ihtiyaçlarını karşılamak için öngörülen rakam ise yaklaşık 488 milyon dolar.

    BMGYK Ofis Sözcüsü Adrian Edwards, göçmenlerin her gün gelmeye devam ettiği komşu ülkelerdeki mevcut durumu değerlendirerek, "Giderek artan mülteci sayısı ile başa çıkmak için bu ülkelerin gösterdiği konukseverlik ve cömertlik, uluslararası toplumun elinden gelen en büyük yardımı yapmasını önemli kılmaktadır" dedi.

    Ofis sözcüsü Edwards, Cenova'da yaptığı açıklamada, kış aylarının yaklaşmasının bu durumu daha da zora sokacağını sözlerine ekledi.

    Türkiye'ye yıl sonuna kadar 280 bin mülteci

    Şu anda mevcut 13 mülteci kampı olduğunu ve mültecilerin giderek yükselen oranına bakıldığında, yıl sonuna kadar komşu ülkelerin sınırına ulaşan göçmen sayısının katlanarak artacağı belirtilen raporda, Türkiye'de yıl sonuna kadar mülteci sayısının 280 bine ulaşmasının tahmin edildiği bildirildi.

    BMGYK Sözcüsü'nün aktardığı raporda, Suriye lideri Beşşar Esed rejimine karşı geçen yıl başlayan ayaklanmada şu ana kadar çoğunluğu sivillerin oluşturduğu 18 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 2,5 milyon Suriyelinin ise acil yardıma muhtaç hale geldiği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow