hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özgür Suriye Ordusu'ndan açıklama

    Özgür Suriye Ordusundan açıklama
    expand

    Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Malik el-Kürdi, Akçakale olayını değerlendirerek, "Suriye yönetimi Türkiye'yi savaşın içine çekerek rejime can vermek istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Kürdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye, komşuları Ürdün ve Lübnan gibi Türkiye'nin de egemenliğini ihlal ediyor. Esed yönetimi, Türk uçağının düşürülmesi gibi eylemlerle Türkiye'yi savaşın içine çekerek rejime can vermek istiyor" şeklinde konuştu.

    Türkiye'nin Suriye'ye misilleme yapmakta haklı olduğunu belirten Kürdi, "Sadece Türkiye'nin değil dünya devletlerinin de harekete geçmesini bekliyoruz. Bölge tehdit altında. Karşı koymada gecikmek, bölgede mezhepsel çatışmalar, ölü ve yaralı sayılarının artması, ekonomik, sosyal zararların büyümesine neden oluyor" ifadelerini kullandı.

    Kürdi ayrıca, Akçakale ilçesinin karşısında Suriye tarafında bulunan Tel Abyad'da merkezi bölgelerin muhaliflerin kontrolüne geçtiğini ancak kırsal alanlarda mevzilenen Esed güçlerinin top atışlarına devam ettiğini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow