hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paris belediyesinde uyuşturucu skandalı

    Paris belediyesinde uyuşturucu skandalı
    expand

    Fransa'nın başkenti Paris'in 13. bölge belediye başkan yardımcısı Florence Lamblin hakkında uyuşturucu parasını aklamak suçundan dava açıldı.

    Çevreci ve Yeşil Parti üyesi belediye başkan yardımcısı hakkında açılan dava, Fransız siyaset dünyasında geniş yankı uyandırırken, Lamblin avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, hakkındaki suçlamaları reddetti.

    Lamblin ile birlikte toplam 9 kişi, Fransa ve İsviçre'de düzenlenen operasyonlar çerçevesinde organize çete oluşturarak uyuşturucudan elde edilen parayı aklamakla suçlanıyor.

    Fransız savcı, yürütülen soruşturma çerçevesinde, Fas'tan getirilen yüklü miktarda esrarın Fransa ve İspanya'da pazarlandığını ve buradan elde edilen paraların İsviçre bankalarında aklandığını açıklamıştı.

    Polis operasyonları çerçevesinde, haklarında dava açılan şüphelilerin Fransa'daki evlerine yapılan baskınlarda 1 milyon Avro nakit para, 6 külçe altın, otomatik para sayma makinesi, otomatik silahlar ve çelik yelekler ele geçirilmişti.

    Organize suç çetesi üyeleri, Fas'tan 8 ton ağırlığında 40 milyon Avro değerindeki esrarı Fransa ve İspanya'ya getirip pazarlamak ve bu parayı daha sonra İsviçre'de aklamakla suçlanıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow