hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nihayet Suudi Arabistan sınırına ulaştılar

    Nihayet Suudi Arabistan sınırına ulaştılar
    expand

    Irak vizesi almadıkları gerekçesiyle Suudi Arabistan sınırından geri çevrilen ve Irak'ın kuzeyinde 2 gün bekletildikten sonra vize verilen Türk hacı adayları Irak-Suudi Arabistan sınırına ulaştı. Türk hacı adayının, Tikrit şehri yakınında dün gece de 5 saat bekletildiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Musul şehrinde Irak güvenlik güçleri tarafından bekletildikten sonra bu sabah yola çıkan 500'e yakın otobüsteki yaklaşık bin 500 Türk hacı adayının geçişinin, Bağdat'ın 175 kilometre kuzeyindeki Tikrit şehrinde Irak askerleri tarafından bir süre engellendiği ileri sürüldü.

    Hac kafilesinde bulunan öğretmen Mehmet Abi, AA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, Musul şehrinden öğleden önce yola çıktıklarını, akşam yerel saatle 17.00'de Tikrit'e geldiklerinde Irak askerleri tarafından bir kontrol noktasında tekrar durdurulduklarını, kimlik ve vize kontrolü yapıldığını söyledi.

    Abi, "Kontrol noktasında yapılan kimlik ve vize kontrolü 5 saat sürdü. Askerler, kafilemizi 15'er otobüslük konvoylar halinde göndermeye başladı. Askerler, bize Tikrit'ten sonraki kontrol noktalarında durdurulmadan geçebileceğimizi söylüyor. Yolda bazı yerlerde 2 kilometrede bir, bazen 30 kilometrede bir kontrol noktası bulunuyor. Kontrol noktalarındaki denetimler biz çok geciktiriyor ve yoruyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Irak Başbakanı'nın basın danışmanı Ali Musavi, Türk hacı adaylarının işini kolaylaştırmak için Gaziantep'teki Irak Başkonsolosluğu'nun 24 saat içinde 4 bin Türk hacı adayına vize verdiğini bildirdi.

    Hacı adayları Irak-Suudi Arabistan sınırına ulaştı

    Irak vizesi almadıkları gerekçesiyle Suudi Arabistan sınırından geri çevrilen ve Irak'ın kuzeyinde 2 gün bekletildikten sonra vize verilen Türk hacı adayları Irak-Suudi Arabistan sınırına ulaştı.

    Irak yönetimi tarafından 6 bin Türk hacı adayına dün vize verilmesinin ardından sabah erken saatlerde yola çıkan hacı adayları Kerbela kentinden geçerek

    Irak-Suudi Arabistan arasındaki Arar sınır kapısına vardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow