hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sonia Dridi Mısır hükümetine örnek oldu

    Sonia Dridi Mısır hükümetine örnek oldu
    expand

    Fransız televizyonu muhabiri Sonia Dridi'nin Tahrir Meydanı'nda tacize uğramasının ardından Mısır hükümetinin kadınlara yönelik cinsel taciz suçlarına karşı ağır cezalar ön gören yeni bir yasa çıkarmayı planladığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mısır Başbakanı Hişam Kandil yaptığı yazılı açıklamada, cinsel taciz suçlarına karşı İçişleri Bakanlığı ve Ulusal Kadın Konseyi ile ortak bir çalışma yürüttüklerini belirterek, yeni bir kanun çıkarılması için çalıştıklarını ifade etti.

    Fransız televizyonu muhabiri Sonia Dridi'nin geçen hafta canlı yayın esnasında tacize uğramasının ardından harekete geçen Mısır Başbakanı Hişam Kandil, tacizcilere ağır cezalar verilmesi için yeni bir yasa hazırladıklarını, bu sorunun ortadan kaldırılmasının sadece kanunla olmayacağını, dolayısıyla Eğitim Bakanlığı ve medya ile birlikte ortak projeleri de hayata geçireceklerini kaydetti.

    Mısır Kadın Hakları Merkezi, kadınlara yönelik cinsel tacizi önleyebilmek için 2010 yılında başkent Kahire'yi içeren bir "taciz haritası" çıkarmış ve tacize uğrayan kadınların arayabileceği bir telefon hattı kurmuştu.


    MUHABİR BÖYLE TACİZE UĞRAMIŞTI...  

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow