hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şam'ın merkezinde patlama

    Şamın merkezinde patlama
    expand

    Suriye'nin başkenti Şam'dan yine patlama sesi yükseldi. Şam'ın merkezinde, sıkı güvenlik önlemlerinin bulunduğu bölgede meydana gelen patlamada yaralılar var.

    Patlama, Suriye lideri Esad kontrolündeki sendika binasının park alanında meydana geldi.

    Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, Ebu Rummane'deki İşçi Sendikası binasının yakınına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu en az 7 kişi yaralandı.

    Yaralıların yakın hastanelere kaldırıldığını belirten SANA, patlamanın şiddeti nedeniyle çevre binaların da hasar gördüğünü ifade etti.

    Saldırının düzenlendiği sendika binası, sıkı güvenlik önlemlerinin bulunduğu askeri binaların ve bir otelin çok yakınında bulunuyor.

    Saldırıyı üstlenen olmadı ancak hükümet güçleri, saldırıdan "terörist" olarak niteledikleri silahlı grupları sorumlu tuttu.

    Öte yandan, Şam-Halep arasındaki bölgede de muhaliflerle Esad birlikleri arasında çatışmalar yoğunlaştı. Esad güçlerinin ülkenin birçok kentinde sürdürdüğü operasyonlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiği bildirildi.

    Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), operasyonlarda Şam ve banliyölerinde 10, İdlib'de 6, Halep'te 4, Dera'da 3, Deyru'z-Zor'da 2, Lazkiye, Humus ve Banyas'ta 1'er kişinin öldüğünü duyurdu.

    Esad sonrası döneme hazırlanan Suriyeli muhalifler ise "kabuk değişimi" toplantısı için Katar'da. Toplantıda, daha fazla muhalif kesimi içerecek ve silahlı kanadın daha çok temsil edildiği yeni bir grup kurulması amaçlanıyor.  Toplantıda amaç, "Suriye Ulusal Girişimi" adı altında 50 kişilik bir grup kurmak. Yeni oluşumun tüm muhalif grupları ve Özgür Suriye Ordusu başta olmak üzere silahlı kanat temsilcilerini de içermesi hedefleniyor. Toplantıda, yönetimdeki isimlerin yanı sıra, bir askeri konsey, yargı komitesi ve teknotratlardan oluşan geçiş hükümeti oluşturulması da gündemde. Plana göre, isyanın başından bu yana ana muhalif örgüt olarak görülen ancak son zamanlarda eleştirilerin arttığı Suriye Ulusal Konseyi de yeni girişimde temsil edilecek ancak etkisi azalacak..

    ABD Dışişleri Bakanı Clinton geçen hafta yaptığı açıklamada "Ulusal Konsey artık muhaliflerin görünen temsilcisi olamaz. Muhaliflerin temsili için bize uygun gelen isimleri Katar'a ilettik" açıklaması yapmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow