hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malala'nın, Nobel'e aday gösterilmesi isteniyor

    Malalanın, Nobele aday gösterilmesi isteniyor
    expand

    Pakistan'da Taliban militanları tarafından başından vurulan 15 yaşındaki Malala Yusufzay'ın sağlık durumu iyiye giderken, Malala'nın, Nobel Barış Ödülü için aday gösterilmesi isteniyor.

    Malala, geçen ay tedavisi için İngiltere'nin Birmingham şehrindeki Kraliçe Elizabeth Hastanesine getirilmişti. Hastanedeki tedavisi süren Malala ile ilgili babası Ziyaddin Yusufzay açıklama yaptı.

    Baba Yusufzay, kızının kendisine iyi dileklerini gönderen herkese teşekkür ettiğini ve bu mesajların kendisini ayakta ve güçlü tuttuğunu kaydetti.

    Yusufzay, "Malala'ya yönelik suikast girişimini şiddetle kınayan, iyi dileklerini sunan, barış yanlısı herkese çok teşekkür ederim" dedi. Baba Yusufzay, eşi ve diğer iki çocuğuyla birlikte, Malala'nın yanında olabilmek için geçen ay İngiltere'ye gelmişti.

    Bu arada, Malala'nın hastanede otururken, kitap okurken ve kendine gönderilen geçmiş olsun kartlarına bakarken kaydedilen görüntüsü yayımlandı.

    Öte yandan, dünya genelinde yürütülen imza kampanyası çerçevesinde 60 bin kişi Malala'nın Nobel Barış Ödülüne aday olması için imza verdi. İngiltere'de, Başbakan David Cameron'dan Nobel komitesinden Malala'nın aday gösterilmesi için talepte bulunması isteniyor.

    İngiltere'nin eski Başbakanı ve BM Küresel Eğitim Özel Temsilcisi Gordon Brown ise yarını, Malala'ya yönelik saldırının üzerinden bir ay geçmesi nedeniyle "Malala günü" ilan etti. Brown'un yarın Pakistan'da temaslarda bulunması ve kız çocuklarının eğitimi konusunu Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ile görüşmesi bekleniyor.

    Taliban tarafından vurulduktan sonra Pakistan'da bir hafta boyunca tedavi edilen ve kafatasına isabet eden kurşun çıkarılan Malala için İngiliz hükümeti, yardım teklif etmişti. Malala bunun üzerine geçen ay, kurşun yaralanmalarıyla ilgili özel bir travma merkezi bulunan ve askerlerin de tedavi edildiği Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'ne getirilmişti.

    Pakistan'ın Svat bölgesinde okulundan dönerken vurulan Malala Yusufzay, ülkesinde kız çocuklarının eğitimi için yürüttüğü kampanyalar nedeniyle sembol isim haline gelmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow