hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Libya'da Türk lokantasına saldırı

    Libyada Türk lokantasına saldırı
    expand

    Libya'nın başkenti Trablus'ta bir Türk lokantasına saldıran kimliği belirsiz kişiler, işçilerin kaldığı odayı ateşe verdi, ağır yaralanan 3 işçi tedavi altına alındı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Trablus'ta bir Türk lokantasına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı.

    Görgü tanıklarının 5 ya da 6 kişi olduklarını belirttikleri saldırganlar, lokantanın üst katında kalan Serkan Camus, İsmail İnanç ve Ahmet İnce'nin kaldığı odayı ateşe verdi.

    Mahalle sakinleri tarafından Libya Yanık ve Estetik Hastanesi'ne kaldırılan Türk işçiler, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

    Olayla ilgili AA muhabirine bilgi veren işyeri sahibi İsmail Camus, "Saldırganlar çatıdan girmiş olmalılar. Yukarda kalan ustalar uyurken üzerlerine benzin döküp yakmışlar. Daha sonra aşağı inerek orada kalan ustayı darp edip yakmışlar" dedi.

    Görgü tanıkları ise lokantadan dumanların çıkmaya başladığını, daha sonra ağır şekilde yanmış işçilerin kendilerini dışarı attığı söyledi. Yaralıların mahalle sakinleri tarafından hastaneye götürüldükleri öğrenildi.

    Yanık ve Estetik Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Yetkilisi Halit Tamtam, 35 yaşındaki Serkan Camus'un yüzde 60, 28 yaşındaki İsmet İnanç'ın ve 27 yaşındaki Ahmet İnce'nin yüzde 70 oranında yanık bulunduğunu ifade etti. Hastaların şu an için hayati tehlikesinin olmadığını belirten Tamtam, gerekli müdahalelerin yapıldığını dile getirdi.

    Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği, konuya ilişkin sürecin yakından takip edildiğini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow