hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimşek'ten yerli ilaç sanayine destek müjdesi

    Şimşekten yerli ilaç sanayine destek müjdesi
    expand

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilaç üretiminde kullanılan etkin madde ve etkin madde üretiminde kullanılan hammaddelere uygulanan KDV oranının, yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüleceğini bildirdi.

    Şimşek, konuya ilişkin taslağın Bakanlar Kuruluna gönderildiğini de belirtti.

    Bakan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan veya ithaline izin verilen ilaçların yüzde 8 oranında KDV'ye tabi tutulduğunu kaydetti.

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu ürünlerin üretiminde kullanılan etkin madde ile etkin madde üretiminde kullanılan ham maddelerinde ise ilgili Bakanlar Kurulu kararının listelerinde yer almaması nedeniyle, yüzde 18 oranında KDV uygulandığını söyledi.

    İlaç imalinde kullanılan ana girdilere yüzde 18 KDV oranının uygulanmasının, ilaçların Türkiye'de üretimi yerine, ithaline yol açtığına dikkat çeken Şimşek, düzenlemeyle, ilaç üreticileri aleyhine gelişen bu durumun ortadan kaldırılacağını söyledi.

    KDV indirimi, cari açığa da ilaç olacak


    Maliye Bakanı Şimşek, Bakanlar Kurulu'na gönderilen tasarıyla Türkiye'de ilaç üretimini artırmanın amaçlandığını belirtti.

    Şimşek, ilaç üretiminde kullanıldığı Sağlık Bakanlığı'ndan alınacak yazılar ile belgelendirilen etkin maddeler ve etkin madde üretiminde kullanılan hammaddelere uygulanmakta olan KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirileceğini söyledi.

    Bakan Şimşek, "Yapılan bu düzenleme, yerli ilaç üretimini teşvik edeceği gibi cari açığın azaltılmasına da katkıda bulunacak" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow