hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte gelir testinde ilk sonuçlar...

    İşte gelir testinde ilk sonuçlar...
    expand

    Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesinin ardından gelir testinin ilk sonuçları belli oldu. Bugüne kadar yaklaşık 8 milyon kişinin gelir testi yapıldı. Buna göre, 3 milyon 26 bin kişinin sigorta primini devlet ödeyecek. Yeşil kart sahibi yaklaşık 1 milyon 240 bin kişiyse artık sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanamayacak.

    Yeni yılla birlikte Genel Sağlık Sigortası uygulamaya geçti.

    Sosyal güvencesi olmayanların bu sigorta kapsamına girebilmeleri için gelir testi şart oldu.

    İşte sonuçlar...

    Uygulama 9 milyon 100 bin yeşil kartlı ile sosyal güvencesi bulunmayan 1 milyon 700 bin kişiyi kapsıyordu. Bugüne kadar yaklaşık 7 milyon 980 bin kişi gelir testi yaptırdı.

    Bu sonuçlara göre; 3 milyon 26 bin kişinin aylık kazancı 295 liranın altında çıktı. Yani bu kişilerin sağlık primini devlet ödeyecek. Bu kapsama girenler hastanelerden ücretsiz yararlanacak, eczanelerden de parasız ilaç alabilecek.

    Gelir testinde daha önce yeşil kart sahibi olan 1 milyon 239 bin 655 kişinin aylık geliri ise, 295 liranın üzerinde çıktı. Bu kişiler hastanelerde muayene olabilmek ve ilaç alabilmek için 35 lira prim ödeyecek.

    Aylık geliri 888 liranın üzerinde çıkan kişi sayısı ise, 149 bin 684. Bu kapsamdakiler de, sağlık primi olarak 106 lira ödeyecek.

    Bazı kaymakamlıklar gelir testi başvurularını hala kabul ediyor.

    Sosyal Güvenlik Kurumu'na kayıtlı olmayan ve yeşil kart vizesi sona erenlerden gelir testi yaptırmayanların geliri asgari ücretin iki katı olarak kabul edilecek ve aylık 213 lira prim ödemeleri gerekecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow