hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özelleştirmeler devam edecek

    Özelleştirmeler devam edecek
    expand

    Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, "2009'dan sonra özelleştirmeler, şeker fabrikaları ya da elektrik dağıtım şirketleri gibi sektör yoğunluklu oldu. Sektörel özelleştirmeler devam edecek" dedi.

    Aksu, konuk olarak katıldığı Uluslararası Yöneticiler Derneği'nin (YÖNETDER) haftalık sohbet toplantısında, 1994 yılından önce özelleştirmelerde hem kamu hem de özel sektörün söz sahibi olduğunu belirterek, Özelleştirme Kanunu'nda 1994'de yapılan düzenlemeyle özelleştirmenin kamunun söz sahibi olduğu mevcut yapısına kavuşturulduğunu söyledi.

    Özelleştirmelerin başarıya ulaşmasında siyasi kararlılığın ve iyi çalışan idari yapının gerekliliğine işaret eden Aksu, Türkiye'de 1984 yılında başlayan özelleştirme çalışmalarının özellikle koalisyon hükümetleri döneminde başarıyla yapılamadığını dile getirdi.

    AK Parti hükümetinin kararlı tavrının etkisiyle özelleştirmelerin 2003 yılından itibaren hızlı bir şekilde uygulanmaya başladığına dikkati çeken Aksu, şunları kaydetti:

    "2002'den sonra yapılan özelleştirmeleri iki kısıma ayırabiliriz. Birinci dönem 2009'dan öncesi, bu dönemde özelleştirmeler farklı alanlarda ve farklı kurumlarda yapıldı. İkinci dönem ise 2009'dan sonrası. Bu dönemde ise özelleştirmeler sektör yoğunluklu oldu. Mesela şeker fabrikaları ya da elektrik dağıtım şirketleri gibi. Sektörel özelleştirmeler bundan sonra da devam edecek."

    Ahmet Aksu, özelleştirmelerin rekabetçi bir yapı oluşturduğuna değinerek, TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesiyle rekabet ortamı hisseden özel sektörün rafineri yatırımlarını gündemine almasının bunun en net göstergesi olduğunu söyledi.

    Sohbet toplantısının ardından, Karayolları Genel Müdürü ve YÖNETDER üyesi Mehmet Cahit Turhan tarafından Aksu'ya plaket verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow