hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toptan elektrik fiyatlarında değişiklik yok

    Toptan elektrik fiyatlarında değişiklik yok
    expand

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), toptan elektrik fiyatlarında değişiklik yapmadı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye Elektrik Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi (TETAŞ), Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını içeren yılın 3'üncü dönemi için toptan elektrik satış tarifelerinde zam ya da indirim talep etmedi.

    EPDK da geçen hafta yaptığı kurul toplantısında TETAŞ'ın tarife önerisini değerlendirerek karara bağladı.

    Bu kapsamda TETAŞ'ın halen kilovatsaat (kWh) başına 18,91 kuruş olan toptan satış fiyatında 1 Ekim 2012 tarihine kadar değişiklik yapılmadı.

    EPDK yetkilileri, elektrik dağıtım şirketlerinin de 1 Temmuz-1 Ekim dönemi için konut ve sanayiye sattıkları elektrik tarifelerinin önümüzdeki günlerde karara bağlanacağını belirterek, "Elektrik fiyatlarında toptan satış, elektrik üretim maliyetlerindeki değişim ve Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi'ndeki (PMUM) maliyet değişimleri dikkate alınıyor. Toptan satışta 1 Ekim'e kadar fiyatlar değişmediğine göre, nihai fiyatlarda da 1 Ekim'e kadar bir zam ya da indirim olmayacağını söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

    TETAŞ'ın ve dağıtım şirketlerinin elektrik satış fiyatları Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında üçer aylık periyotlar halinde belirleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow