hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yemeksepeti.com'a dünya devi ortak oldu

    Yemeksepeti.coma dünya devi ortak oldu
    expand

    Dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında yer alan General Atlantic, 44 milyon dolar yatırımla Yemeksepeti'ne (yemeksepeti.com) ortak oldu.

    Yemeksepeti, 14 milyar euro fon büyüklüğüne sahip General Atlantic'in Türkiye'de yatırım yaptığı ilk şirket oldu.

    Yapılan açıklamaya göre, General Atlantic, bu yatırımın ardından Yemeksepeti'nin azınlık hissedarı oldu.

    Yatırım turunda General Atlantic'in yanı sıra Endeavor Catalyst fonu da yer aldı. Yatırım sonrası şirketin yönetiminin kurucu ortakların kontrolünde olacağı belirtildi.

    Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, "Yemeksepeti'nin küresel çapta kendi alanında en büyük oyuncu olmasını hedefliyoruz. General Atlantic'ten aldığımız yatırımı bu doğrultuda atılmış çok önemli bir adım olarak görüyor ve bunu bir stratejik ortaklık olarak değerlendiriyoruz" dedi.

    Gelecek dönemde Türk internet sektörünü ve Yemeksepeti'ni çok daha hızlı bir büyümenin beklediğini belirten Aydın, Avrupa'da 20 yılı aşkın bir süredir çeşitli yatırımlar gerçekleştirmiş bulunan General Atlantic'in Türkiye'deki ilk yatırımında internet sektörünü ve Yemeksepeti'ni seçmiş olmasının önemli bir gösterge olduğunu kaydetti.

    Aydın, "Öncelikli hedeflerimiz arasında Türkiye;de yemek ile ilgili yeni projeleri hayata geçirmek ve Yemeksepeti'nin çalışmalarını yeni ülkelere taşımak yer alıyor, öncelikle gelişmekte olan pazarları hedefliyoruz ve yakın coğrafyadan başlayarak bir yayılma öngörmekteyiz" diye konuştu.

    General Atlantic Yönetici Direktörü Gabriel Caillaux ise, "General Atlantic'in stratejisi, uluslararası piyasalarda büyüyen önemli girişimcileri desteklemek ve onlarla aktif şekilde birlikte çalışmak yönünde. Nevzat, kurucu ortakları ve Yemeksepeti yönetim ekibiyle ortaklık kuruyor olmak bize büyük heyecan veriyor. Şirketin yakaladığı büyüme performansından çok etkilendik. Hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde Yemeksepeti'nin online platformunu daha da genişletmeye yönelik çok büyük bir potansiyel olduğuna inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow