hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şampiyonlara gazlı-coplu karşılama

    Şampiyonlara gazlı-coplu karşılama
    expand

    CEV Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde kupayı kazanan Fenerbahçe Universal'in İstanbul'a gelişinde olaylar çıktı. Yaşanan arbedede 12 yaşındaki bir kızın ayağının kırıldığı ileri sürüldü.

    Fenerbahçe Universal'ın üç yıldır mücadele etteği Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanıp yurda döndükten sonra taraftalarca karşılanırken olaylar çıktı. 12 yaşındaki bir kızın polis tarafından itilerek ayağının kırılmasıyla başlayan olaylardan sonra Twitter'da İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın istifa etmesi için kampanya başlatıldı. Kampanyaya Fenerbahçeliler kadar diğer takım taraftarları da destek verince dünyada en çok konuşulan olaylar arasına girdi.

    Sabiha Gökçen Havaalanı’na özel uçakla gelen ve 03.00 gibi iniş yapan sarı-lacivertliler alanın içinde ve dışında yüzlerce taraftarı tarafından karşılandı. Gecenin ilerleyen saatine rağmen takımı karşılamaya ve şampiyonluğu kutlamaya gelen taraftarlar, otobüsün önünü keserek uzun süre takımı destekledi ve şampiyonluk şarkıları söyledi.

    Başta kaptan Seda Tokatlıoğlu olmak üzere kupayı elinde bulunduran voleybolcuları bağırlarına basan taraftarlar bol bol fotoğraf ve video çekmeyi ihmal etmediler. Çok sayıda meşale yakılırken, şampiyonluk sözü veren sarı-melekler için yapılan besteler okundu, oyuncular da taraftarlara eşlik etti. Sarı Melekler için "Sözünüzü yerine getirdiniz, şimdi sıra bizde, dış hatları yakarız şampiyonluk gelince” tezahüratı yapıldı.

    Takımlarına karşılamak için Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen gelen sarı lacivertli taraftarlara, polis müdahale etti. Taraftarlar ile polis arasında çıkan olaylara polis biber gazıyla müdahale etti. Ayrıca 12 yaşındaki bir kız taraftarın ayağının kırıldığı iddia edildi. Taraftar ve polis arasında yaşanan gerginlikte birçok Fenerbahçeli taraftarın yaralandığı haberleri geldi.

    Oyunculardan Naz Aydemir, Twitter hesabından olayları doğrularken, polisin attığı biber gazlarının dumanı otobüsün içine girdiği için takımın güçlükle nefes aldığını belirtti. Duygu Bal da, "Hayatımda böyle olay görmedim. Polis üniformasını giyip önce bizi korumaya sonra da otobüsümüze kadar saldırmaya kalktılar. Yazıklar olsun" yazdı.

    Havaalanında çıkan arbedede 12 yaşında bir kız çocuğun bacağı kırıldı. Küçük kız Fenerbahçe Universal oyuncularından Duygu Bal'a atkı verirken polis amiri 12 yaşındaki taraftarı itekledi ve engellemeye çalıştı. Bunun üzerine taraftarlar duruma tepki gösterdi. Ardından taraftar elinde meşalelerle otobüsün önünde yürürken, polis bir anda taraftara müdahale etti. Polisin, taraftarı kalkanla uzaklaştırmaya çalışması nedeniyle çıkan arbedede, 12 yaşındaki bir kızın bacağı kırıldı. Polisin taraftara yönelik uyguladığı şiddeti oyuncular da teyit etti. Polise tepki gösteren "sarı-meleklerin" otobüsüne de coplarla vurulduğu ileri sürüldü.

    "İstanbul Emniyet Müdürü istifa"

    Olaylardan sonra Twitter'da İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın istifa etmesi için kampanya başlatıldı. Kampanyaya Fenerbahçeliler kadar diğer takım taraftarları da destek verince dünyada en çok konuşulan olaylar arasına girdi.

    (Eurosport.com.tr)
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow