hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İlkokul için 5 buçuk çok erken"

    İlkokul için 5 buçuk çok erken
    expand

    Eğitimi 12 yıl kesintili ve zorunlu hale getiren yasada belirlenen ilkokul birinci sınıfa başlama yaşı, veliler arasında da itirazlara neden oldu. 66-68 aylık çocukların ilkokula başlatılması düzenlemesine karşı çıkan veliler, bu yaş aralığındaki çocukların anaokuluna alınması önerisiyle Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı'na yönelik bir dilekçeyi imzaya açtı.

    Yeni yasanın birkaç noktasının velileri, endişeye sevk ettiği belirtilen dilekçede, "Yeni yasayla 2012-2013 öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa başlaması öngörülen 66-67-68 aylık çocukların (Eylül 2012 itibari ile ilkokula başlatılması planlanan Ocak-Şubat-Mart 2007 doğumlu çocuklar) anaokuluna, ilkokul hazırlığa (okul öncesi eğitime) alınmasının daha uygun olduğunu düşünüyoruz" denildi.

    Bu yaş aralığındaki çocukların ilkokula başlatılmasının velilerin inisiyatifine bırakılmasını istenilen dilekçede, çocukların okul öncesi eğitim kurumlarına kabul edilmeleri için "fiziksel gelişim yetersizliği" şartının kaldırmasını talep etti.

    www.imzakampanyam.com adlı internet sitesinde imzaya açılan "İlkokul için 5buçuk çok erken" başlıklı dilekçede, çocukların gelişimlerini tamamlayabilmesi için, yasadaki yaş aralıklarının, 54-65 ay arası "5 yaş", 42-53 ay arası "4 yaş", 30-41 ay arası "3 yaş" olarak tanımlanması istendi. İmzaya açılan dilekçede ayrıca, yasada çocukların meslek seçimine yönlendirileceği, ilköğretimin ikinci 4 yıllık diliminin (9-13 yaş) çok erken olduğuna işaret edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow