hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adalar'da korkutan tehdit!

    Adalarda korkutan tehdit
    expand

    İstanbul Adalar’da vatandaşlara korku salan tırtıl tehlikesi yok edildi.

    Hürriyet'ten Buse Özel’in haberine göre; İstanbul’un en turistik bölgelerinden Adalar’a gidenler çam ağaçlarının yakınlarında yaşayan tırtılların yarattığı alerji sonucu rahatsızlanıyor ve kimi zaman aylarca süren kaşıntı, kızarıklık gibi sorunlarla baş ediyordu.

    Adalar’da ve özellikle Büyükada’daki ormanlık alanda insanlarda alerjiye sebep olan tırtıllar ekolojik dengenin bozulmaması için ilaç yerine “yırtıcısı” kullanılarak yok edildi.

    Zararlı böcekler olarak kabul edilen bu tırtıllar Adalar’daki özel laboratuarda yetiştirilen başka bir tür böceklere yem edilerek yok edildi.

    İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriye Meyer, “Bu tırtıllar bizim zararlı böcek olarak kabul ettiğimiz böceklerden. Çam keseböceği olarak adlandırılan tırtıllar aynı zamanda çam ağaçlarına da büyük zarar veriyor. Ağaçları öldürmüyor ancak diğer böceklerin saldırısına karşı koyamaz hale getiriyor. Hem ormanlarımızı hem de vatandaşların sağlığını korumak için bu böceklerle savaşıyoruz. Bununla birlikte ekolojik dengeyi koruyoruz ve kimyasal ilaçlama yerine biyoteknik dediğimiz bu yöntemle mücadele veriyoruz.” dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow