hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Ergin'den 250. madde açıklaması

    Bakan Erginden 250. madde açıklaması
    expand

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Sadece 250 değil ama, mevzuatımızda değişen şartlara göre yenileşme yapmak parlamentomuzun, yasama organımızın vazifelerinden bir tanesi. İhtiyaç duyulan alanlarda bu değişim geçmişte de yapıldı, bugün de yapıldı, gelecekte de yapılacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Ergin, Ceyhan ilçesindeki adliye binasının açılış törenine katılmak üzere geldiği Adana Havalimanı'nda gazetecilerin Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 250. maddesiyle görevli özel yetkili mahkemelerin durumuyla ilgili sorusu üzerine, şunları kaydetti:

    "Ortada olmayan bir şey için değerlendirme yapmak doğru olmaz. Önce bir çalışma varsa, bu çalışmanın çerçevesini görmemiz lazım. Öyle ayak üstü konuşulacak bir konu değil. Dün de bir televizyon kanalında ifade ettim. Sadece 250 değil ama, mevzuatımızda değişen şartlara göre yenileşme yapmak parlamentomuzun, yasama organımızın vazifelerinden bir tanesi. İhtiyaç duyulan alanlarda bu değişim geçmişte de yapıldı, bugün de yapıldı, gelecekte de yapılacaktır. Bu açıdan önce bir değişikliğin çerçevesini gördükten sonra üzerinde konuşma yapmak daha doğru. Ezbere yapılan değerlendirmelerin çoğu yanlıştır."

    Ergin, bir gazetede yer alan Osmaniye'de görevli savcının, aranan cinayet zanlısıyla kaçak sigara yüklü bir araçta yakalandığı konusundaki haberle ilgili soru üzerine, "Şu aşamada bir şey söyleyemem. Süreci hep birlikte takip edeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergin, daha sonra Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile açılışın yapılacağı Ceyhan ilçesine hareket etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow