hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'da miting gibi basın açıklaması

    Vanda miting gibi basın açıklaması
    expand

    BDP'li belediye başkanlarının tutuklanmasının ardından, Van Belediyesi önünde düzenlenen ve mitingi andıran basın açıklamasında konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, tek bir Kürt kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

    Van'da 4 gün önce 6'sı BDP'li belediye başkanı toplam 10 kişinin tutuklanması nedeniyle Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Van Belediyesi önünde basın açıklaması düzenlendi.

    Basın açıklamasına BDP'li Van Milletvekilleri Nazmi Gür, Özdal Üçer ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan BDP'li Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

    Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasında konuşan Üçer, bu halkın özgürlük uğruna mücadele ettiğini, özgürlük sevdalısı 10 binlerin zindanlarda olduğunu söyledi.

    Bunların arasında BDP'li belediye başkanlarınında dahil olduğunu belirten Üçer, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın bir televizyon programında da bunun mesajını önceden verdiğini; bu operasyonlarında Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yapıldığını iddia etti.

    Üçer, "Erdoğan Van'ı istiyor diye talimat verdi. Başsavcı Erdoğan'ın talimatı üzerine operasyon yaptı. Van'ın belki de bir daha göremeyeceği bir belediye başkanını tutukladı. O da yetmiyor ilçe belediye başkanları da tutuklandı. Öcalan'ın avukatlığını yapmak üzere görevini kendi isteğiyle bırakan Cüneyt Caniş de tutuklandı. Tutuklama kararı çıktıktan sonra değişik yerlerde operasyonlar düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi'nde sizin karşınıza tek Kürt çıkana kadar mücadele devam edecektir" dedi.

    Basın açıklamasında cezaevinde bulunan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da mesajı okundu.

    Kaya mesajında, bu operasyonlarının neden yapıldığı ile ilgili Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay katıldığı bir televizyon programında açıkladığını iddia ederek, hizmetlere de devam edeceklerini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow