hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kürecik protestocularına "terör" yargılaması

    Kürecik protestocularına terör yargılaması
    expand

    Malatya Kürecik’te kurulan füze radarını protesto etmek için yürüyüş düzenleyen Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Gençlik Derneği’nden 10 kişinin yargılanmasına başlandı.

    18 Aralık tarihinde füze kalkanının Malatya’ya kurulmasını protesto eden grup, Deniz Gezmiş’in, İbrahim Kaypakkaya’nın, Sinan Cemgil’in resimlerinin olduğu pankartla birlikte yürümüş ve "Halklara kalkan olacağız" sloganları atmıştı.

    Yürüyüşten sonra Malatya Özel Yetkili Savcılığı yürüyüşe katılan, SGDF Başkanı Ali Tekbaş, ESP Malatya İl Başkanı Ayhan Yener, Ümit Emrah Köse, Fatma Dirik, Yusuf Ağıl, Hazal Doğan, Sevda Çağdaş, Jülide Ateş, Ferhat Çankaya ve Sibel Işık hakkında "Terör örgütü propagandası" soruşturma başlattı.

    İddianamenin hazırlanması ve mahkeme tarafından kabul edilmesinin ardından, 10 kişinin yargılaması Özel Yetkili 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya sadece ESP Malatya İl Başkanı Ayhan Yener katılırken diğer sanıklar katılmadı.

    Sanık avukatlarının hazırlanan iddianameyi incelemek üzere zaman istemesi üzerine mahkeme bir sonraki duruşmayı 12 Temmuz tarihine erteledi.

    Mahkeme dışında arkadaşlarına destek vermek için toplanan SGD ve ESP’liler ellerinde pankartlarla yargılamaya tepki gösterdiler. ESP il başkanı Ayha Yener, her zaman şavaş karşıtı olduklarını ve kurulan füze radarına karşı sürekli karşı çıkacaklarını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow