hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gülen: "Türkiye’ye dönmeyeceğim"

    Gülen: Türkiye’ye dönmeyeceğim
    expand

    Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye’ye dön” çağrısına yanıt veren Fethullah Gülen, Türkiye’ye dönmeyeceğini söyledi.

    Erdoğan'ın 10. Türkçe Olimpiyatları'nın töreninde yaptığı “Türkiye'ye dön” çağrısına Fethullah Gülen yanıt verdi.

    Başbakan’ın kendisine yakışanı yaptığını belirten Gülen, şöyle konuştu:

    “Şimdi bunu hemen söyleyeyim, orda o kendine yakışanı yaptı. Fakat o ilk değil onu söyleyeyim. Sayın Cumhurbaşkanı da, O da açıktan açığa dedikleri de oldu, bir vasıta ile bana ulaştırdıkları da oldu, söyledikleri de de oldu. Daha başka ricari devletten daha başkaları da kendilerine yakışan o cihan mertliği her zaman sergilediler. Ben defaatla duydum. Yanıma gelen, aynı zamanda o arkadaşlardan yanıma gelen kimseler de aynı şeyleri teklif ettiler. Artık Türkiye'ye gelme zamanı değil mi, falan dediler.

    Şimdi onlar onu yapmada kendilerine düşen, kendilerine yakışanı yapıyorlar. Ben bu mevzuda ben demek de çok çirkin bir şey de, ben de bana yakışanı yapmam lazım. Şimdi onlar davet ederler, gel derler normal. Millet de onlar davet etmeleri lazım geliyor gibi onlara bakabilirler ve nitekim zannediyorum orada alkışın ritmi dozu biraz yükselince de herhalde öyle bir talep şeyi imajı aldı Sayın Başbakan.

    Ondan da anlıyorum da dedi yani oradaki anlayışını ortaya koydu. Halk da öyle diyebilir yani onlar çağırdığı zaman çağırmasalar ben gidemem, Türkiye emin, böyle güvenlikli bir yer değil dolayısıyla başıma gayile açarım, dert açarım başıma. Arz edeceğim şeyler böyle yakışıksız şeyler olabilir de ben hiç bir zaman böyle başıma dert açacağım mülazası yaşamadım yani.”

    Türkiye’ye geri dönmeyeceğini dile getiren Gülen, şu ifadeleri kullandı:

    "Fakirin bileceği şey gittiğimde oraya birileri, işin rövanşı peşinde koşan birileri, bazı müesseselere zarar vermek suretiyle idareyi zor durumda yüzde bir ihtimalle bırakacaklarsa şayet, Türkiye'deki olumlu şeylerde bir duraklama olacaksa şayet, ben bir müddet daha ömrüm vefa ederse burada kalmayı ülkeme, milletime, ülkemde olan o şeylere zarar vermemek için daussıla deyip sıla sevdasıyla kahve içtiğim kahveleri bile böyle hatırlayarak ve sonra ondan kaçarak burnumun kemikleri sızladığı anda ondan uzaklaşarak burada kalacak, yaşayacağım."

    Vasiyeti: İzmir'e gömülmek

    Gülen konuşmasının son bölümünde vasiyetini açıkladı, "Kendi ülkemde ölmeyi ve mübarek annemin ayaklarının dibine gömülmeyi arzu ediyorum. Bunu da benim vasiyetim sayın" dedi.

    Fethullah Gülen'in annesi Refia Gülen, 28 Haziran 1993 tarihinde vefat etmiş, cenaze namazını 30 Haziran 1993 tarihinde Dokuz Eylül  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde Fethullah Gülen kıldırmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow