hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LYS öncesi sıkı arama!

    LYS öncesi sıkı arama
    expand

    Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Matematik Sınavı (LYS-1) yapıldı. 619 bin 133 adayın katıldığı sınava girerken adaylar sıkı aramalardan geçirildi. İstanbul'da oğlunun sınava girdiği okul binasına giren Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'a ise velilerin tepkisi vardı.

    Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

    Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

    Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete dahi gitmek için salondan çıkmaları yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak.

    Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil edecek özel görevliler sınav salonlarını dolaşacaklar, gerekli gördükleri taktirde belge ve kimlik kontrollerini yeniden yapacakları, gereken bütün önlemleri alacaklar.

    Kastamonu Valisine tepki

    Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın, LYS sınavına katılan oğlunun sınava girdiği okul binasına alınması velilerin tepkisine yol açtı. Veliler, Vali Bektaş ve eşinin sınav süresince okul binasında olduğunu iddia etti. Vali Bektaş ise, oğlunun Lisans Yerleştirme Sınavı'na İstanbul'daki bir okulda girdiğini belirterek, oğlunu eşiyle dışarda bekledikleri sırada davet üzerine müdür odasında çay içip dışarı çıktıklarını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow