hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güney ve Oğuztan'ın iddiasına takipsizlik

    Güney ve Oğuztanın iddiasına takipsizlik
    expand

    "Ergenekon" davasının tutuksuz sanığı Ümit Oğuztan ile Tuncay Güney'e 2001 yılında gözaltındayken işkence yapıldığı iddialarına ilişkin Adil Serdar Saçan ile Ahmet İhtiyaroğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı emniyet görevlileri hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararında, Tuncay Güney'in Mart 2001'de sahte plakayla bir aracı, iki kez, ayrı tarihlerde, farklı iki kişiye satması nedeniyle Dolandırıcılık Büro'ya bağlı ekipler tarafından gözaltına alındığı anımsatıldı.

    Ümit Oğuztan'ın da Güney'i tanıması nedeniyle gittiği emniyette gözaltına alındığı ifade edilen kararda, Güney ve Oğuztan'ın daha sonra götürüldükleri İstanbul Organize Suçlar Şubesi'nde işkence gördüklerini belirterek, polislerden şikayetçi oldukları anlatıldı.

    Kararda, "Ergenekon" davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de işkence iddialarına ilişkin görevliler hakkında yaptığı suç duyurusunun ardından dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği kaydedildi.

    Dönemin İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, müdüryardımcısı Ahmet İhtiyaroğlu, o dönemde İstanbul İstihbarat Şube'de görev yapan Hakan Ünsal Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 6 polis ile emniyet görevlileri hakkında 2001 yılında Güney ve Oğuztan'a işkence yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güney ve Oğuztan hakkında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından düzenlenen sağlık raporunda müştekilerde darp ve cebir izine rastlanmadığı şeklinde rapor düzenlendiği belirtilen kararda, yapılan soruşturmada toplanan deliller, müşteki iddiaları, şüphelilerin savunmaları, CD kayıtları, sağlık raporu ve dosyanın değerlendirildiği vurgulandı.

    Müştekilerin soyut iddiası dışında işkence suçundan kamu davası açmayı gerektirecek herhangi bir delil ve kanıya ulaşılamadığı anlatılan kararda, ayrıca suç tarihi itibarıyla 10 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğu vurgulandı.

    Kararda, savcılığın söz konusu gerekçelerle, şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdiği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow