hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    N.Ç. davasında yine "rıza" mütalası

    N.Ç. davasında yine rıza mütalası
    expand

    Yargıtay'ın "kısmi bozma" kararıyla yeniden görülmeye başlanan N.Ç. davasına devam edildi. N.Ç'nin avukatlarından Erdal Kuzu, iddia makamının yine "mağdurenin rızası olduğu" yönünde bir mütalaa verdiğini söyledi.

    Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve N.Ç'nin yaşının küçük olması nedeniyle mahkemenin "gizlilik" kararı aldığı duruşmaya, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu avukatları ve N.Ç'nin avukatları katıldı.

    Mahkemenin, N.Ç'yi para karşılığı erkeklere pazarlamakla suçlanan Türkan Temeli hakkında, ifadesine başvurulmak üzere tekrar yakalama kararı aldığı belirtilirken, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşma 9 Kasım 2012 tarihine ertelendi.

    Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan N.Ç'nin avukatlarından Erdal Kuzu, iddia makamının mütalaasını verdiğini ve kendileri açısından değişen bir şey olmadığını belirtti.

    İddia makamının, yine mağdurenin rızası olduğu yönünde bir mütalaa verdiğini anlatan Kuzu, "Gelecek celse muhtemelen mahkeme esas hakkında bir karar verecek. Ama biz buradan mütalaa itibariyle söylüyoruz. Değişen bir şey olmadığının farkındayız. Küçük yaştaki bir çocuğun uğradığı haksızlık karşısında rızasının var olduğunun sayılması bize göre kabul edilecek bir tutum değildir" dedi.

    Kuzu, davanın uzamasının müvekkil açısından da ciddi bir travmaya sebep olduğunu sözlerine ekledi.

    Davanın geçmişi

    2002 yılında 13 yaşında olan N.Ç'nin, iki kadın tarafından para karşılığı erkeklere pazarlandığı gerekçesiyle aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 26 kişi ve küçük kızı pazarladıkları öne sürülen iki kadın hakkında dava açılmıştı.

    Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 25 sanığa alt sınırdan 5 yıl ceza vermiş ve iyi hal indirimiyle sanıklar 3 yıl 2 ay ila 4 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı. Ancak Yargıtay'ın kısmi bozma kararı üzerine davanın görülmesine yeniden başlanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow