hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yargıtay, koca sözüyle delilsiz verilen cezayı bozdu

    Yargıtay, koca sözüyle delilsiz verilen cezayı bozdu
    expand

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan emekli öğretmen 61 yaşındaki Pakize Kılıç, boşanma davası devam ederken eşi 63 yaşındaki Orhan Kılıç'ı adam tutarak dövdürttüğü iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl önce 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından tekrar görülen davada Kılıç, bu kez delil yetersizliğinden beraat etti.

    Pakize Kılıç hakkında 2009 yılında, engelli çocuklara rehabilitasyon hizmeti veren merkez işleten eşi Orhan Kılıç'ı dövdürttüğü suçlamasıyla, İzmir 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "Hayati tehlike oluşturacak ve kemik kırılmasına neden olacak şekilde kasten yaralamaya azmettirme ve tehdit" suçlarından dava açıldı.

    Duruşmada ifade veren emekli öğretmen Orhan Kılıç, "Boşanma davası sürerken eşim merkeze gelip olay çıkardı. Kendisini uyarıp bu şekilde yapmamasını söyledim. Ama beni dinlemeyip, üzerime saldırdı. Sürekli işyerime gelip olay çıkartıyordu. Ben de mahkemeye başvurdum. Elimde darp edildiğime dair raporlar var. Mahkeme biri 6, diğeri 3 ay olmak üzere toplam 9 ay, işyerime ve oturduğum evin yakınına 100 metre yaklaşmama cezası verdi. Bu cezalar biraz olsun onu sindirdi. Ama bu kez beni adam tutup dövdürdü. Kemiklerim kırılınca ya kadar dövüldüm. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

    Pakize Kılıç ise suçlamaları kabul etmedi. Yargılama sonunda hakim, Pakize Kılıç'ı önce 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra cezayı sanığın geçmişi ve yargılama sürecindeki iyi hali nedeniyle 4 yıl 2 aya indirdi.

    Yargıtay bozdu

    Kılıç'ın avukatı Veysel Gültaş, kararı temyiz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, sanığın azmettirme suçunu işlediğine dair şüpheyi yenen, kesin ve inandırıcı dellilerin mevcut olmadığı gözetilmeden, beraat yerine ceza verildiğini belirterek kararı bozdu.
    Bozma kararının ardından, önceki gün, İzmir 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nin kapatılması nedeniyle, 17'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuksuz yargalanan Pakize Kılıç ile avukatı Veysel Gültaş katıldı. 17'inci Ceza Mahkemesi Hakimi Ayhan Parmaksız, Yargıtay'ın kararına uyup, Pakize Kılıç'ın beraatine karar verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow