hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergenekon davasında 4.5 saatlik "tanık" rötarı

    Ergenekon davasında 4.5 saatlik tanık rötarı
    expand

    Ergenekon davasının bugünkü duruşması tanıklar Emrah Özdemir ve gizli tanık Aydos hazır olmadığı için 4.5 saat geç başladı.

    Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Korgeneral Mehmet Eröz, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin de aralarında bulunduğu 34 tutuklu sanık hazır bulundu.

    16 celse men edilen CHP İzmir Milletvekilli Mustafa Balbay ve gazeteci Tuncay Özkan ile eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 31 tutuklu sanık duruşmaya katılmadı. Odatv Davası'nın tutuklu, bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de duruşmada hazır bulundu.

    Gizli tanık Aydos dinleniyor

    Saat 09.00'da başlaması gereken duruşma bugün gecikmeli olarak saat 13.30 sıralarında başladı.

    Tanıklar Emrah Özdemir ve gizli tanık Aydos'un hazır olmaması üzerine duruşma öğleden sonra saat 13.30 sıralarında başlayabildi.

    Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Gizli Tanık Aydos’un dinleneceğini belirtti. Gizli tanık odasında ifadesi alınan Gizli Tanık Aydos'un sesi ve görüntüsü bozularak duruşma salondaki ekranlara yansıtıldı. Duruşma Gizli Tanık Aydos'un dinlenmesiyle devam ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow