hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatmanur için yürüdüler

    Fatmanur için yürüdüler
    expand

    Bahçelievler'de geçtiğimiz hafta evinde öldürülen üniversite öğrencisi Fatmanur Çelik için arkadaşları ve sosyal paylaşım sitelerinden bir araya gelen kalabalık, protesto yürüyüşü düzenledi. Fatmanur'un evine kadar yürüyen grup, apartmanın kapısına mum ve karanfil bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçelievler Güneşli Sokak'ta geçtiğimiz hafta Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetisyen bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Fatmanur Çelik, evlerine giren Cem K., tarafından elleri, ayakları, ağzı ve burnu bantlandıktan sonra  öldürülmüştü.

    Fatmanur'un üniversiteden arkadaşları ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olan bir grup, bugün saat 11.00'de Yenibosna Metrobüs durağında bir araya geldi. Yaklaşık 100 kişi Fatmanur'un öldürüldüğü Güneşli sokaktaki evinin önüne kadar yürüdü. Ellerinde "Tecavüz hastalıktır. Affetmek alçaklıktır", "Susturulan Fatmanurlar için susma", "Fatmanur için buradayız. Susmayacağız" yazılı dövizler taşıyan grup cinayetin işlendiği apartmanın önüne geldi.

     Grup adına Özlem Merve Hızal isimli bir öğrenci yaptığı basın açıklamasında "Evinde canice öldürülen Fatmanur ve şiddet mağduru kadınlar için burada toplandık. Son zamanlarda sürekli artış gösteren kadına şiddet, kadınların kamusal alanda bulunmasını dahi zorlaştırmaktadır. Ve hatta şiddet öyle bir boyuta ulaşmış bulunmaktadır ki, biz artık evlerimiz de bile güven içinde değiliz" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eylemciler daha sonra yanlarında getirdikleri mum ve karanfilleri Fatmanur'un öldürüldüğü apartmanın girişine bıraktılar. Eylemcilere Fatmanur'un komşuları da alkışlarla destek verdi. Katılımcılar, alkışlar eşliğinde sokaktan ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow