hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alışılmadık bir tarz: "Şizofrenik Tesadüfler"

    Alışılmadık bir tarz: Şizofrenik Tesadüfler
    expand

    Biri Ankara'da, diğeri İstanbul'da... İkisini birleştiren ise "Şizofrenik Tesadüfler" adlı bir blog. Blogu etresan kılan ise iki ayrı kentlerdeki bu kişilerin ortaklaşa bir roman yazmaları...

    "Şizofrenik Tesadüfler" bogunda iki kişi yazıyor. Blog roman+blog tarzında. Alışılmadık bir tarz. Blogta biri İstanbul'dan, diğeri Ankara'dan olmak üzere iki kişinin ortaklaşa yazdığı bir roman var.

    Hande Çorumlu İstanbul'dan, arkadaşı Işın Ünlü'yse Ankara'dan devam ettiriyor blogu.

    Dergi Bilgi'den Harun Şahnacı'ya konuşan Şizofrenik Tesadüfler Yazarı Hande Çorumlu," Aslında 2008 yılında blog açmaya yeltendim, hevesliydim de ancak bütün bu hissettiklerimi başkalarıyla paylaşmaya hazır değildim. Çünkü ben yazmaya başladığımda sürekli içimden bir şeyler koparmaya başlıyorum. Zarar görmelerinden de korkuyordum bu yüzden. Fakat şimdi daha cesurum bu konuda sanırım. Belki de insanların birbirini anlamadığını gördükçe, arada kaynarım ben de diye düşünmüşümdür. Yani anlaşılmama durumunu fazlasıyla benimseyerek yoğurdum kendimi. Bunu benimsediğim gibi artık anlaşılmak gibi bir derdimin de olduğunu zaten düşünmüyorum. Her şey, ben ve sözcükler arasında kalıyor. Böylece konuşmaktan çok, dinlemeyi öğrenmiş oldum" diyor.

    "Şizofrenik Tesadüfler" ismi için ise Hande Çorumlu, "İsmini bile duyduğunda düşünmeye başlıyorsan, bu güzel bir şey. Bu iki kelimeyi tek tek ele aldığımızda kendi saf anlamlarıyla her şey net ve açıklayıcı oluyor. Ancak ikisini bir arada kullandığımızda, blogun genel hatlarını düşünürsek, birbiri içinde eriyen iki karakterin varlığı söz konusu. Tesadüf eseri , belli noktalarda, ancak farklı mekanlarda çarpışıyorlar. Bu çarpışma meselesini de daha çok şizofrenik olarak düşünmeniz gerekiyor. Aynı olayların içinde farklı tepkimeler, ortak yanlar, çelişkili duygular var. İsme dair çok fazla ayrıntıya girersem, yazılanlar çok deşifre olabilir açıkçası. Bu yüzden bu ismi okuduklarınızdan anlamaya çalışmanız mümkün müdür?" ifadelerini kullanıyor.

    iki ayrı kişinin aynı romanı yazma konusundaki tezatlığı ise şu sözlerle açıklıyor Çorumlu: "Bir blogda daha ilgi çekici , farklı ve daha fazla yazıyı nasıl bulundurabilirim diye düşünürken çok iyi bir tarzı olduğunu bildiğim bir arkadaşımla ortak ne yapabiliriz diye düşünmeye başladım. Bütün bunlar aklımdan geçerken tek bildiğim yaratacağım şey her ne ise tek başıma olmak istemiyordum. Kalemlerde uyumu yakalamak zordur ama neden karşılıklı yazmaya baslamayalım? sorusuyla beraber roman-blog kurduk. Uyumu yakaladık; o Ankara'da ben ise İstanbul'da. İşin en güzel kısmı bu uzaklık arasında hikayeler kurmak sanırım. Bu tamamen doğaçlama bir şekilde hazırlandı, hala da yazmaya devam ediyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow