hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın Portakal'ın fiyatı arttı

    Altın Portakalın fiyatı arttı
    expand

    Bu yıl 6-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında verilecek para ödülleri, geçen yıla göre artırıldı.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen, uluslararası dalda 10 filmin yarıştığı geçen yılki Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne ulusal uzun metrajda 45, belgeselde 104, kısa film dalında 274 filmin başvuru yaptığı, ön jüri elemeleri sonrasında ulusal uzun metrajda 13, belgesel ve kısa film dallarında da 20'şer filmin yarışmaya katılmasına karar verildiği belirtildi.

    Bu yıl için başvuruların başladığı ulusal ve uluslararası uzun metraj, ulusal belgesel ve kısa film yarışmaları için son başvuru tarihinin 6 Ağustos olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılımın geçen yılın üzerinde olmasının beklendiği dile getirildi.

    Geçen yıl verilen para ödüllerinin bu yıl artırıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "En iyi film ödülü 350 bin liradan 400 bin liraya, en iyi ilk film ve en iyi yönetmen ödülleri 50'şer bin liradan 55'er bin liraya, en iyi senaryo ödülü 30 bin liradan 35 bin liraya yükseltildi. En iyi müzik dalında ise 30 bin lira para ödülü verilecek.

    Altın Portakal kapsamında verilecek para ödülleri en iyi film, en iyi ilk film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi müzik ödülleri kategorilerinde Türkiye'de dağıtılan en yüksek para ödülü olma özelliği taşıyor.

    Yarışmada ayrıca Antalya teşvik ödülüne 70 bin lira, en iyi belgesele 15 bin lira, en iyi kısa filme 10 bin lira, en iyi ilk belgesele 5 bin lira ödül verilecek. Halkın Portakalı kategorisinde de birinci 30 bin lira, ikinci 20 bin lira, üçüncü de 10 bin lira para ödülü almaya hak kazanacak.

    Festivalde en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi kurgu, en iyi sanat yönetmeni, Behlül Dal Jüri Özel Ödülü ve Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazananlara da Altın Portakal heykeli verilecek."

    Açıklamada, Türkiye'nin en uzun soluklu festivali olan Altın Portakal Fil Festivali'ne ulusal uzun metraj film yarışması dalında başvuracak filmlerin daha önce hiçbir yarışmaya katılmaması ve gösterime girmemiş olması gerektiği vurgulandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow