hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diş telleri takmaya son

    Diş telleri takmaya son
    expand

    Dişlerdeki çapraşıklığı tedavi ettirmek isteyen ancak tel takmak istemeyenleri sevindirecek haber. Takılıp çıkartılabilen ergonomik şeffaf plaklar sayesinde hem estetik kaygılar gideriliyor hem de daha konforlu bir tedavi süreci yaşanıyor.

    Ortodondist Dr. Aylin Sezen Yalçın  dişlerdeki çapraşıklığı tedavi ettirmek isteyen ancak tel takmak istemeyenleri sevindirecek diş sağlığında çığır açan Invisalign yöntemini anlattı.

    Takılıp çıkartılabilen ergonomik şeffaf plaklar sayesinde hem estetik kaygılar gideriliyor hem de daha konforlu bir tedavi süreci yaşanıyor.

    Dişlerdeki çapraşıklıkla yaşamaya bahane kalmıyor.

    Ortodondist Dr. Aylin Sezen Yalçın, konuyla ilgili olarak "Ortodontik tedavi , dişlerin ve çene kemiklerinin teller aracılığıyla düzeltilmesini sağlayan, son yıllarda özellikle çocukların diş çapraşıklıklarının ve çene gelişimlerinin düzeltilmesinde çok sıklıkla kullanılan oldukça popüler bir tedavi şeklidir" dedi.

    Yalçın, "Ortodontinin çocuklardaki başarısını gören erişkinler, daha genç yaşlarında yaptırmadıkları yada imkansızlıklardan dolayı yaptıramadıkları tedavilerini, 30 - 40 yaşından sonra yaptırmak istediler ama yine braketlerin yani tellerin görünümleri bu sefer sosyal hayatlarını etkileyeceği endişesiyle vazgeçtiler…  İşte tam bu sorundan dolayı ortodontik tedavi seçeneklerini arttırmak ve kullanılan malzemeleri daha estetik hale getirmek kaçınılmaz oldu" diye konuştu.



    "Tellerin dışardan görünümü miktarı azaltıldı"

    Ortodondist Dr. Aylin Sezen Yalçın, yeni teknikle ilgili şu bilgileri verdi: Metal görünümlü braketleri (telleri) sadece çocukların kullanımına bırakıldı. Erişkin ve genç erişkin kişilerde sabit kullanılan telleri metal yerine seramikten (diş renginde) üretildi ve tellerin dışardan görünme miktarı azalıtarak daha rahat kullanılır hale getirildi.

    Hiçbir şekilde tellerin dışardan görünmesini istemeyen erişkin kişiler için, tellerin dil tarafından uygulanmasını  yapabiliyoruz.  Oldukça farklı bir teknikle teller görünmez olarak dişlerin yerlerini değiştirmeyi başardı.  Lingual Tedavi dediğimiz bu yöntemle, belki biraz daha uzun sürede ama mükemmel tedaviler yapabiliyoruz.

    Erişkin ortodontik tedavileri ile ilgili en önemli yenilik ise Invisalign'in, sabit  olarak yaptığımız geleneksel tedavilerden en önemli farkı takıp çıkartılabilen şeffaf plaklar vasıtasıyla yapılıyor olması.

    Öncelikle ilk muayenemizde, kişinin  invisalign ile tedavi edilip edilemeyeceğine karar veriyoruz. Eğer uygun bulunursa , alt ve üst dişlerden bir çift ölçü alınıyor. Yapılacak tedavi ortodontist tarafından planlanıyor. Meksika'ya gönderiliyor.  Meksika'daki  teknik ekip ile tam bilgisayar desteği ile tedavi detaylandırılıyor ve tedavinizi  gerçekleştirecek olan plaklar, el değmeden  hazırlanıyor. Yaklaşık 20 gün sonra Invisalign plaklarınız kliniğimize ulaşıyor ve tedaviniz başlıyor..

    "İstenildiği zaman çıkartılabiliyor"

    En önemli avantajı istenildiği zaman çıkartılabilmesi olan bu plaklar, oldukça ince ve hafif bir malzemeden yapılıyor. Gün içinde ve uyurken, toplantıda, yazı yazarken rahatlıkla kullanılabiliyor. Sadece yemekler sırasında kullanamıyoruz.

    Invisalign, ilk piyasaya sürüldügü 2000 yıllarının başından sonraki süreçte, oldukça önemli değişiklikler yaparak tekniği ve malzemeleri  geliştirdi. Şeffaf plaklarla yapılan ortodontik tedavilerin sonuçları alındı. Bu yöntemle 1.5 milyon kişi tedavi edildi.

    Sonuçların başarısı da bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.. Invisalign erişkin tedavilerine yeni bir soluk getirmiş, mükemmel bir tedavi alternatifi olarak  görünmektedir. Tüm dünyada Invisalign, özel  eğitim sertifikası , kullanma ehliyeti olan ortodontistler tarafından uygulanabililiyor. Dişlerinde çapraşıklığı olan  ve bundan mutsuz olan kişiler, şeffaf plaklarla yapılan tedavilerin size uygun olup olmadığını öğrenerek , bir adım atabilirsiniz.."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow