hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dallas Başkanı'nın olimpiyat çıkışı

    Dallas Başkanının olimpiyat çıkışı
    expand

    Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin (NBA) son şampiyonu Dallas Mavericks'in başkanı Mark Cuban, NBA oyuncularının olimpiyatlarda oynamasına izin verilmesine karşı olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açık sözlülüğüyle tanınan Cuban, ESPN'in internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, Uluslararası Olimpiyat Komitesindeki (IOC) bazı kişilerin, karşılığında hiçbir şey vermeden NBA takımlarının sırtından para kazanmaktan memnun olduğunu ifade etti.

    Cuban, "Bu, IOC ve benzeri kurumların, sırtımızdan milyonlarca dolar kazanılmasına izin verdiği aptalca bir model" ifadesini kullandı.

    Olimpiyatların bazı sporlar için çok önemli olduğunu, ancak basketbolun bu sporlardan biri olmadığını belirten Cuban, "ABD'yi İspanya ya da Arjantin'e karşı oynarken izlemek güzel, ancak oynayan basketbolcular 21 yaş altı olursa daha hoş olur" dedi.

    Cuban, NBA'in patronu David Stern ile konuşarak, konunun takım sahiplerinin oylamasına sunulmasını isteyeceğini de belirtti.

    Dallas Mavericks oyuncularından Rodrigue Beaubois, Fransa Milli takımında, Dirk Nowitzki de Almanya Milli takımında sakatlanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow