hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray'a takviye

    Galatasaraya takviye
    expand

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Medical Park, Litvanyalı oyuncu Egle Sulciute ile anlaşmaya vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 2011-2012 sezonuna Fransa'nın USO Mondeville Basket takımında başlayan Litvanyalı Egle Sulciute ile sezon sonuna kadar kesin anlaşmaya varıldığı bildirildi.

    Sarı-kırmızılı takımın 27 yaşındaki yeni transferi, kariyerine 1998 yılında ülkesinin TEO Vilnius takımında başladı. 2007'ye kadar Litvanya'da basketbol yaşantısını sürdüren Sulciute yurt dışına çıkma kararı aldı ve İtalya'nın yolunu tuttu. İlk sezon Lavezzini Parma ve sonraki sezon da Club Atletico Faenza formaları giyen oyuncu 2009'da İspanya'nın Real Club Celta Vigo takımına transfer oldu. Bu yaz USO Mondeville takımına geçen Sulciute, Fransa Ligi'nde 6 maça çıktı ve 15,5 sayı, 4,5 ribaund ortalamaları yakaladı.

    Polonya'da geçtiğimiz yıl düzenlenen Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda Litvanya Milli Takımı'nda yer alan Sulciute yaklaşık 22 dakika süre buldu ve 8,9 sayı, 3,9 ribaund ile oynadı.

    Elge Sulciute'nin 1,90 metre boyunda ve dört numaralı pozisyonda görev aldığı kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow