hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pınar Karşıyaka rahat kazandı

    Pınar Karşıyaka rahat kazandı
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, deplasmanda Türk Telekom'u 88-67 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmaya Emre'nin üst üste bulduğu sayılarla başlayan konuk takım, Ali Karadeniz'in sayılarına da Birkan Batuk ve Mire Chatman ile cevap vererek 6. dakikaya 12-9 üstün girdi. Pınar Karşıyaka, Goran Ikonic ile etkili olurken Türk Telekom ise Ceyhun Altay ile skor üretti ve ilk periyodu Ali Karadeniz'in basketiyle 22-21 önde tamamladı.

    İkinci periyodun ilk dakikalarında iki takım da skor bulmakta zorlandı. Bekir Yarangüme ile suskunluğunu bozan Ankara temsilcisi, Kaspars Kambala'nın da skora verdiği katkıyla 8 sayılık üstünlüğü yakaladı: (29-21). İlkan Karaman ile boyalı alandan Goran Ikonic ile de dış atışlardan basketler bulan İzmir temsilcisi, tekrar skor avantajını ele geçirerek soyunma odasına 42-39 üstün gitti.

    İkinci yarıya İlkan Karaman'ın etkili oyunuyla başlayan konuk takım, 15. dakikada savunmadaki direncinin de yardımıyla farkı 9 sayıya çıkarttı:(50-41). Emre Bayav ile birlikte Chatman da hücumda Goran Ikonic'e eşlik edince farkı arttıran Pınar Karşıyaka, son periyoda 65-51 önde girdi.

    Final periyoduna 6-0'lık bir seriyle başlayan konuk takım, 19 sayılık farkla 34. dakikayı 71-52 üstün geçti. Chatman-Emre Bayav ikilisini durdurmakta zorlanan Türk Telekom'un Muratcan Güler ile maça ortak olma çabaları sonuç vermedi ve Pınar Karşıyaka maçtan 88-67 galip ayrıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow