hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arroyo maça damgasını vurdu

    Arroyo maça damgasını vurdu
    expand

    Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Beşiktaş Milangaz, Anadolu Efes'i 76-71 yenerek seride 2-0 öne geçerken, maçın yıldızı Carlos Arroyo oldu.

    Siyah-beyazlı takımın Porto Rikolu oyun kurucusu, maç boyunca kritik basketlere imza attı. 19 sayı üreten Arroyo, 2 asist yapıp, 2 de ribaunt aldı.

    Beşiktaş Milangaz'da Ersin Dağlı da 14 sayı ve 10 ribaunt ile takımına önemli katkı yaptı. Siyah-beyazlı takımda ayrıca Mensah Bonsu 12 sayı ve 6 ribaunt, Zoran Erceg 11 sayı ve 5 ribaunt, David Hawkins ise 17 sayıyla oynadı.

    -Kerem Tunçeri'nin gayreti yetmedi-

    Final serisinde 2-0 geriye düşen Anadolu Efes'te ise Kerem Tunçeri'nin gayretleri galibiyet için yetmedi.

    Lacivert-beyazlı oyun kurucu 18 sayı üretirken, Kinsey 11 sayı ve 5 ribaunt, Savanovic ise 14 sayı ve 4 ribaunt ile oynadı.

    -Maçın kırılma anı-

    Karşılaşmada iki takım da uzun süre birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

    Maçta 35. dakika 58-58 beraberlikle geçilirken, 37. dakikada Savanovic'in kritik hatası sonrası Beşiktaş Milangaz, 64-60 öne geçti. Bu oyuncu, mücadelenin bitimine 35 saniye kala hücumda bir kez daha önemli bir hata yapınca siyah-beyazlı takım, Ersin Dağlı'nın faul atışlarından bulduğu sayılarla skoru 71-65 yaparak rakibin direncini kırdı ve mücadeleyi kazandı.

    Bu arada maçın ilk çeyreğinde 12 sayı üreten Savanovic, kalan bölümlerde etkisiz kaldı. Uzun süre kenarda kalan Sırp oyuncu, son dakikalarda ise kritik hatalar yaptı.

    -Anadolu Efes, ribauntlarda üstün-

    Anadolu Efes, maçta ribauntlarda rakibine 33-31 üstünlük sağlamasına rağmen serbest atışlarda ve 2 sayılık şutlarda düşük yüzdede kalınca karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

    Maçta 8 faul atışından sadece 3'ünü sayıya çevirerek yüzde 37,5 ortalama yakalayan lacivert-beyazlı takım, 40 adet 2 sayılık atışın 19'unu sayıya çevirerek yüzde 47,5 oran tutturdu. Anadolu Efes, 20 adet üç sayılık atışın 10'unu sayıya çevirince yüzde 50'lik oran yakaladı. Maç boyunca 16 asist yapan lacivert-beyazlı takım, 17 de top kaybı yaşadı.

    -Beşiktaş Milangaz-

    Seride 2-0 öne geçerek büyük avantaj yakalayan Beşiktaş Milangaz ise 18 adet üç sayılık basketin 5'ini sayıya çevirip yüzde 27,8'lik oran yakalamasına rağmen maçı kazanmasını bildi.

    Karşılaşmada 33 adet iki sayılık atışın 19'unu sayı yaparak yüzde 57,6 oran yakalayan siyah-beyazlı takım, kazandığı 29 serbest atışın 23'ünü sayıya çevirerek yüzde 79,3 isabet oranıyla oynadı.

    Karşılaşmada takım olarak 17 asist yapan Beşiktaş Milangaz, 14 top kaybetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow