hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Potanın Perileri zaferle başladı

    Potanın Perileri zaferle başladı
    expand

    FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde A Grubu’ndaki ilk maçına çıkan Potanın Perileri, Porto Riko’yu 53-65 yenerek Londra yolundaki ilk galibiyetini aldı.

    Mücadeleyi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez, Ankara Valisi Yardımcısı Mustafa Tapsız, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy da takip ettiler. A Milli Kadın Takımımız, yarın saat 19:00’da oynayacağı Japonya maçından da galip ayrılırsa, grubunu lider tamamlayacak.

    Mücadele Jazmine Sepulveda ile Birsel Vardarlı’nın karşılıklı üçlükleri ile başlarken, Tuğba Palazoğlu’nun hücumdaki etkili oyunuyla farkı açmak isteyen Millilerimize Carla Cortijo ile yanıt veren Porto Riko, 6. dakikada durumu 12-15’e getirdi. Çeyreğin kalan bölümünde Kuanitra Holingsvorth’un da devreye girmesiyle boyalı alandan da skor üreten A Milli Kadın Takımımız, 9-0’lık seriyle ilk çeyreği 12-24 önde tamamladı. İkinci periyotta rakip takıma tam anlamıyla boyalı alanı dar eden Millilerimiz, dışarıdan Tuğba içeriden de Kuanitra ile etkili olmaya devem ederek soyunma odasına 22-35 önde girdi.

    Hücumda Cortijo – Sepulveda ikilisi dışında skor üretmekte zorlanan Güney Amerika ekibi, kısıtlı rotasyonuyla Ay-Yıldızlılarımız karşısında oyuna yeniden ortak olmak istese de Tuğçe Canıtez ve Bahar Çağlar’ın da katkılarıyla kontrolü elinde tutan A Milli Kadın Takımımız, final periyoduna 39-50’lik avantajla girdi. Porto Riko, dördüncü çeyrekte dış atışlarla farkı eritmek istese de, A Milli Kadın Takımımız, Bahar Çağlar’ın sayıları ve Ankara seyircisinin de desteğiyle de, maçtan 53-65 galip geldi.

    SALON: Ankara Spor Salonu

    HAKEMLER: Srdan Dosai, Jasmina Juras, Naftal Chongo

    PORTO RİKO (53): Stephanie Rosado 4 (6 ribaund), Pamela Rosado (1 ribaund-1 asist), Jazmine Sepulveda 20 (6 ribaund- 3 asist), Angelica Bermudez, Carla Cortijo 15 (3 ribaund-3 asist), Jennifer O’Neil (1 ribaund), Deana Ortiz 5, Sandra Garcia (2 ribaund), Angiely Morales 2, Carla Escalera 3 (5 ribaund), Marie Placido 2 (2 ribaund), Esmary Vargas 2

    TÜRKİYE (65): Tuğba Palazoğlu 13 (2 ribaund- 2 asist), Begüm Dalgalar, Birsel Vardarlı 5 (2 ribaund-2 asist), Nilay Kartaltepe, Tuğçe Canıtez 8 (4 ribaund), Esmeral Tunçluer 6 (2 ribaund-3 asist), Işıl Alben 2 (2 ribaund-1 asist), Nevriye Yılmaz 4 (6 ribaund-3 asist), Kuanitra Holingsvorth 13 (9 ribaund-1 asist), Yasemin Horasan (1 ribaund), Şaziye İvegin 3 (2 ribaund), Bahar Çağlar 11 (8 ribaund-4 asist),

    1. PERİYOT: 12-24
    2. PERİYOT: 10-11
    3. PERİYOT: 17-15
    4. PERİYOT: 14-15

    (A) Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Porto Riko maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, maça iyi başladıklarını, ancak rakiplerinin bire birlerde etkili bir takım olduğunu söyledi.

    Yıldızoğlu, "Ne zaman savunmada gevşesek, penetre ederek sayı buldular. Nevriye ile maç içerisinde faul sorunu yaşadık. Buna rağmen ne olursa olsun kazanmamız önemliydi. Takımın gösterdiği efor önemliydi. Kısa takımlara karşı sorun yaşıyorduk. Ama zone savunma yaparak bu durumu çözdük. Daha kolay sayılar bulabilirdik. Artık Japonya ile oynayacağımız maça bakacağız" diye konuştu.

    Oyuncu Tuğçe Canıtez ise çok iyi bir maç olduğuna işaret ederek, "Porto Riko gerçekten iyi bir takım, ama maça iyi başlayan taraf biz olduk. Bir ara farkı kapatmalarına rağmen farkı koruyup maçı kazandık" ifadesini kullandı.

    -Porto Riko cephesi-

    Porto Riko Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Omar Gonzalez, fiziksel olarak zorlu bir rakibe karşı oynadıklarını vurgulayarak, "Maçın başında sayı avantajını yakaladılar, ama biz de geri dönmesini bildik. Buna rağmen savunmada yeterli seviyeyi yakalayamadık" diye konuştu.

    Porto Rikolu oyuncu Jazmine Sepulveda da Türkiye'nin iyi bir takım olduğuna dikkati çekerek, "Topu iyi paylaşıyorlar. Zorlu ve güzel bir maç oldu" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow