hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Efes farklı kazandı

    Anadolu Efes farklı kazandı
    expand

    Beko Basketbol Ligi’nin ikinci haftasının kapanış maçında Anadolu Efes, Hacettepe Üniversitesi’ni 54-87 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ligin ikinci haftasında Ankara’da oynanan son maçta Hacettepe Üniversitesi ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Mücadeleden İstanbul temsilcisi 54-87 galip ayrıldı. Jordan Farmar, 17 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Kerem Gönlüm de 10 sayı, 11 ribaund ile double-double yaptı. Anadolu Efes’te 12 oyuncu da skora katkı verdi.

    Maça 15-1’lik seriyle hızlı bir başlangıç yapan Anadolu Efes, Jordan Farmar ile etkili olarak ilk periyodu 14-23 önde tamamladı. ikinci periyoda farkı 5 sayıya indirerek başlayan rakibi karşısında Birkan Batuk ve Dusko Savanovic ile skor bulan İstanbul temsilcisi farkı tekrar açarak soyunma odasına 29-44 önde gitti. Üçüncü periyotta Jamon Lucas ile farkı daha da arttıran konuk takım, son periyoduna 39-71 önde girdiği maçtan 54-87 galip ayrıldı.

    SALON: Ankara

    HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu- Özlem Yalman- Yücel Çilingir

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (54): Özgür Adıgüzel (1 ribaund), Courtney Eldridge 2 (2 ribaund-3 asist), Onur Altınmakas (2 asist), Cameron Bennerman 4 (3 ribaund-2 asist), Önder Külçebaş 1 (3 ribaund-1 asist), Polat Kaya 4 (1 ribaund-2 asist), Hüseyin Beşok 8 (3 ribaund-1 asist), Ali Işık 9 (3 ribaund), Michael Glover 17 (2 ribaund), Ali Ulaş Peker (2 ribaund), Ogün Sevinç 7 (2 ribaund)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EFES PİLSEN(87): Doğuş Balbay 4 (1 ribaund-1 asist), Jordan Farmar 17 (3 ribaund-4 asist), Aleksander Vujacic 5 (4 ribaund-1 asist), Birkan Batuk 14 (4 ribaund-2 asist), Semih Erden 4 (6 ribaund-1 asist), Kerem Tunçeri 4 (4 asist), Kerem Gönlüm 10 (11 ribaund), Dusko Savanovic 7 (1 ribaund), Jamon Lucas 12 (3 ribaund –1 asist), Ermal Kurtoğlu 4 (5 ribaund-2 asist), Sinan Güler 3 (2 ribaund-2 asist), Gökhan Şirin 3

    1.PERİYOT:14-23
    2.PERİYOT:15-21
    3.PERİYOT:10-27
    4.PERİYOT:15-16

    MAÇ SONRASI GÖRÜŞLER

    Efes Pilsen Antrenörü Oktay Mahmuti:Çok iyi başladık ve farkı elde ettik. Özellikle üçüncü periyotta fark 30 sayılara çıkanca tüm oyuncularımız şans buldu ve iyi bir galibiyet elde ettik.

    Efes Pilsen Oyuncusu Birkan Batuk: Olyimpiakos maçı ile birlikte iyi bir ritim yakaladık. Bugün de hem hücumda hem savunmada gereken mücadeleyi gösterdik ve farklı kazandık. Önümüzde 2 önemli maç daha var. Ritmimizi kaybetmeden bu maçları da kazanmak istiyoruz.

    Hacettepe Üniversitesi Antrenörü Alp Bayramoğlu: Bugüne kadarki en kötü performansı sergiledik ve maçta istediğimiz hiç bir şeyi ortaya koyamadık. Bu tip mağlubiyetler olacaktır. Lig uzun. Neleri yapamadığımızı iyice gözden geçirip bundan sonraki maçlarda daha iyi oynamaya çalışacağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hacettepe Üniversitesi Oyuncusu Ali Ulaş Peker: Maça sert başlamak istedik ama olmadı, fark geldi ve kaybettik. Uzun bir maraton var önümüzde, daha iyi olacağımıza inanıyorum. Şimdi bu maçı unutup Olin Edirne ile oynayacağımız maça hazırlanmalıyız.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow