hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TED Ankara deplasmandan zaferle döndü

    TED Ankara deplasmandan zaferle döndü
    expand

    FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (B) Grubu'nda mücadele eden TED Ankara Kolejliler Basketbol Takımı, Belarus'un Olimpia Grodno takımını 63-55 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belarus'ta oynanması gereken karşılaşma, iki kulüp yöneticilerinin anlaşması üzerine Ankara'da TOBB-ETÜ Salonu'nda yapıldı. Maça hızlı başlayan Belarus temsilcisi Olimpia Grodno'nun Papova ile bulduğu sayıya TED Ankara Kolejliler Ana Dabovic ile yanıt verdi.

    Olimpia Grodno'nun Filonchyk ve Shchypakina ile bulduğu sayılara TED Ankara Kolejliler, Walter ve Makbule Amachree ile karşılık verince karşılaşmanın 3. dakikası 6-6 eşitlikle geçildi.

    TED Ankara Kolejliler, mücadelenin 4. dakikasında Walker'in sayısıyla ilk kez öne geçerken (8-6) konuk takım 7. dakikada yeniden üstünlüğü eline aldı: (8-10).

    Bu dakikadan sonra toparlanan başkent temsilcisi, Walker ve Duygu Fırat ile üst üste bulduğu sayılarla ilk periyotu 4 sayı farkla 14-10 önde bitirdi.

    Karşılaşmanın ikinci periyotunda rakibinin hücumlardan boş dönmesinden faydalanan Belarus ekibi, 14. dakikayı 21-16, 17. dakikayı 27-26 önde geçti. İlk yarının son 1 dakikasında rakibine oranla hücumda ve savunmada daha etkili bir oyun sergileyen TED Ankara Kolejliler, devreyi 1 sayı farkla 32-31 önde tamamladı.

    Maçın ikinci yarısının başında her iki takımda hücumlardan boş döndü.

    İkinci yarının ilk sayısı 23. dakikada TED Kolejliler'den Walker ile geldi: (31-34). Walker'in 2 sayılık basketine Papova karşılık vererek durumu 33-34'e getirdi.

    Karşılıklı basketlerle geçilen 3. çeyreğin son 2 dakikasında Belarus temsilcisi eşitliği yakaladı: 42-42. Her iki takımın karşılıklı basketleriyle 3. çeyrek 44-44 eşitlikle sonuçlandı.

    Maçın son çeyreği büyük mücadeleye sahne oldu. İki takım da savunmadaki sertliği artırıp birbirine kolay sayı şansı vermedi.

    Pota altından Walker, dış şuttan Tuğçe Murat ile sayılar üreten TED Ankara Kolejliler, son çeyreğin ilk dakikasını 48-44 önde bitirdi.

    Oyundaki etkinliğini ve üstünlüğünü sürdüren, rakibine sayı şansı vermeyen başkent temsilcisi, bitime 5.15 dakika kala farkı 6 sayıya yükseltti: 48-54.

    Rakibi karşısında son dakikaya kadar aradaki farkı koruyan TED Ankara Kolejliler, karşılaşmadan galip ayrıldı.

    Belarus ekibinde Papova attığı 22 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu. TED Ankara Kolejliler'de ise Ana Dabovic 20 sayı üretti.

    Her iki takım 8 Kasım Perşembe günü Ankara'da aynı salonda bir kez daha karşı karşıya gelecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow