hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Banvit Valencia'ya direnemedi

    Banvit Valenciaya direnemedi
    expand

    Basketbolda ULEB Avrupa Kupası'nda Banvit, deplasmanda İspanya'nın Valencia takımına 88-78 yenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmanın ilk bölümünde iki takım da hücumda oldukça yüzdeli oynarken Banvit, özellikle pota altında rakibine üstünlük sağladı. Ancak Rafa Martinez'in kaydettiği 11 sayıyla Valencia, ilk çeyreği 23-21 önde kapatan taraf oldu.

    İki takımın da savunma güvenliğini geri plana attığı ikinci periyotta Banvit, Pau Ribas'ın 3 sayılık basketlerini durduramadı. Üst üste serbest atışlardan yararlanamayan Banvit, Sammy Mejia'nin son saniyede kendi yarı sahasından bulduğu basketle, soyunma odasına 47-43 geride girdi.

    Mücadelenin ikinci yarısında 12-0'lık bir seri yakalayan ev sahibi ekip, skoru 59-43'e getirdi. Savunmadaki etkisiz oyununa karşın iyi hücum eden Banvit, çeyrek sonunda farkı 9'a indirdi (73-64).

    Final periyodunda çok iyi savunma yapan, ancak bu kez de hücumda üretken olamayan Banvit, bir ara farkı 3 sayıya kadar indirse de Valencia, karşılaşmadan 88-78 galip ayrılan taraf oldu.

    Banvit'te Chuck Davis 16 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Sammy Mejia 14 sayı, 8 ribaund ve Vladimir Stimac da 13 sayı, 6 ribauntla mücadele etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow