hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray'a Beşiktaş da dur diyemedi

    Galatasaraya Beşiktaş da dur diyemedi
    expand

    Beko Basketbol Ligi'ndeki derbi karşılaşmasında Galatasaray Medical Park, Beşiktaş'ı 64-60 mağlup ederek 8'de 8 yaptı.

    Beko Basketbol Ligi'ndeki derbi karşılaşmasında Galatasaray Medical Park, Beşiktaş'ı 64-60 mağlup etti.

    İki takımın da kontrollü başladığı karşılaşmada 5. dakika 8-5 Galatasaray Medical Park'ın üstünlüğüyle geçildi. Daha sonra Hawkins'in devreye girmesiyle oyuna ağırlığını koyan sarı-kırmızılı ekip, ilk periyotu 23-12 önde tamamladı.

    İkinci periyotun ilk dakikalarında Beşiktaş, Muratcan ve Markota ile oyunda dengeyi sağlamaya çalıştı, ancak sarı-kırmızılı takım etkili mücadelesini sürdürdü ve 14. dakikayı 29-18 önde geçti. Uyguladığı sert savunmayla rakibine 4 dakikayı aşkın sürede sayı şansı tanımayan ev sahibi ekip, Macvan'ın basketleriyle 16. dakikada farkı 15 sayıya (33-18) çıkarttı ve ilk yarıyı 37-25 önde kapattı.

    Her iki ekip, ilk yarıda dış atışlarda kötü yüzdeyle oynadı. Galatasaray Medical Park, üç sayı çizgisinin gerisinden attığı 10 şuttan 1'inde isabet sağladı. Beşiktaş ise, 8 atıştan birisini sayıya çevirebildi.

    Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan Beşiktaş, Vidmar, Markota ve Muratcan'ın basketleriyle 23. dakikada farkı 5 sayıya kadar (37-32) indirdi.

    Galatasaray Medical Park'ın dağınık bir görüntü sergilediği bu periyotta, konuk takım, Markota, Vidmar ve Christopher ile üst üste sayılar buldu. Sarı-kırmızılı takıma yaklaşık 5 dakika potayı göstermeyen Beşiktaş, periyotun bitimine 50 saniye kala Markota'nın üç sayılık basketiyle beraberliği sağladı: 41-41. Ancak Galatasaray Medical Park, Hawkins'in kaydettiği basket ile son periyota 43-41 önde girdi.

    Galatasaray Medical Park, son periyota oldukça hızlı başladı. Ersin Dağlı ve Hawkins ile 12-0'lık seri yakalayan sarı-kırmızılı takım, 34. dakikada farkı 14 sayıya çıkarttı: 55-41. Savunmasını sertleştirerek oyunun kontrolünü tamamen eline alan ev sahibi takım, yine Ersin ve Hawkins ile basketler bularak, 36. dakikada 59-45 üstünlüğünü devam ettirdi. Ancak Jerrells'in kaydettiği üç sayılık basketle hareketlenen Beşiktaş, bu oyuncu ve Markota ile art arda basketler bularak bitime 1,5 dakika kala farkı 3 sayıya (60-57) düşürdü. Taraftarının desteğini arkasına alan Galatasaray Medical Park, bitime 33 saniye kala Ndong'un serbest atıştan kaydettiği sayılarla skoru 62-57 yaptı. Kalan sürede rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Galatasaray Medical Park, karşılaşmadan 64-60 galip ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow