hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray, Ekaterinburg'a tek farkla yenildi

    Galatasaray, Ekaterinburga tek farkla yenildi
    expand

    Galatasaray, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi (C) Grubu 6. maçında Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımına 71-70 yenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karşılaşmaya iyi başlayan UMMC Ekaterinburg, Taurasi ile skor buldu.

    Rakibine Işıl, Wauters ve Whalen ile karşılık veren Galatasaray, savunmada Taurasi ve Gruda'yı durdurmakta zorlandı ve ilk periyotu 19-15 geride kapattı.

    İkinci periyotta Fowles ve Whalen ile pota altında sayı üreten Galatasaray, 15. dakikada Lyttle'nin üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle skoru eşitledi: 26-26. Fowles ile pota altındaki etkili mücadelesini devam ettiren sarı-kırmızılı takım, ilk yarıyı 38-36 önde tamamladı.

    Çekişmeli geçen üçüncü çeyrekte Galatasaray, Whalen ve Lyttle ile skor bulurken, konuk ekip, Parker ve Nolan ile karşılık verdi ve son dakikada bulduğu basketlerle son periyota 55-52 önde girdi.

    Son periyotun ilk bölümlerinde takımlar karşılıklı basketler üretirken, daha sonra Nolan ve Parker ile oyuna ağırlığını koyan UMMC Ekaterinburg, 38. dakikada skoru 63-69 yaptı. Whalen ile oyuna tutunan sarı-kırmızılı ekip, bitime 50 saniye kala Fowles'in kaydettiği basketle farkı 2 sayıya (69-71) indirdi.

    Bitime 31 saniye kala Işıl, kullandığı iki serbest atıştan birini sayıya çevirirken, aradaki fark 1 sayıya (70-71) düştü. Rus ekibi yaptığı hücumdan sayı çıkarmazken, sarı-kırmızılı ekip, 2,7 saniye kalan hücum süresinde potaya gitmeyi başaramadı ve karşılaşmadan 71-70 mağlup ayrıldı.

    Geçen sezon Galatasaray'da forma giyen UMMC Ekaterinburglu oyuncu Diana Taurasi maçta 16 sayı, 7 ribauntla oynadı. Rus ekibinde oynayan Türk Milli Takımı oyuncusu Quanitra Hollingsworth ise 5 dakika 30 saniye görev yapmasına rağmen sayı üretemedi.

    Sarı-kırmızılı takım, bu sonuçla gruptaki ilk yenilgisini aldı. Rus temsilcisi ise 6. maçından da galibiyetle ayrıldı.

    Karşılaşmayı, Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman da takip etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow