hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker işini son haftaya bıraktı

    Fenerbahçe Ülker işini son haftaya bıraktı
    expand

    THY Avrupa Ligi (A) Grubu'nda 9. maçına çıkan Fenerbahçe Ülker, Panathinaikos'a 69-55'lik skorla yenildi. Bu sonuçla gruptaki 5. mağlubiyetini alan Fenerbahçe, son 16'ya kalabilmek için ilk tur mücadelesinin son haftasında evinde ağırlayacağı Mapooro Cantu'yla "tamam ya da devam" maçına çıkacak.

    Maça hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Andersen, Bogdanovic ve Batiste ile bulduğu basketlerle 3. dakikada 8-0 öne geçti. Panathinaikos, Lasme ve Panko ile skoru 8-4'e getirdi fakat Fenerbahçe Ülker Batiste ve Bogdanovic'in basketleriyle farkı 8'e çıkararak periyotun bitimine 3 dakika 20 saniye kala skoru 12-4 yaptı. Başantrenör Argiris Pedulakis'in, Schortsanitis'i maça almasıyla Panathinaikos, Diamantidis ve Schortsanitis'in basketleriyle 6-0'lık seri yapıp farkı kapadı ve periyot 14-12 Fenerbahçe Ülker lehine sonuçlandı.

    İkinci periyotta Fenerbahçe Ülker ilk periyota bakarak tam ters bir performans düzenledi. Panathinaikos Schortsanitis ve Panko ile art arda bulduğu basketlerle 18-14 öne geçti. Fenerbahçe Ülker periyotta ilk basketi Andersen ile devrenin bitimine 5 dakika 35 saniye kala buldu. McCalebb'in üçlüğü ile skoru 20-19'a getiren Fenerbahçe Ülker, iki dakika skor üretemeyince Panathinaikos farkı açıp devreye 29-23 önde girdi, Sato ise devreyi 3 faul ile kapadı.

    Üçüncü periyot Schortsanitis'in basketi ile başladı. Sonrasında Fenerbahçe Ülker Sato ve McCalebb'in art arda attığı basketlerle skoru 31-28'e getirdi. Lasme'nin üst üste bulduğu basketlerle Panathinaikos üçüncü periyotun bitimine 5 dakika 35 saniye kala farkı 7'ye çıkararak skoru 35-28'e getirdi. Her iki takımın karşılıklı basketleriyle devam eden periyot, 43-37 Panathinaikos'un liderliğinde sonuçlandı.

    Maçın en kritik bölümü olan, dördüncü periyot Panathinaikos'un Banks ve Ukic ile üst üste bulduğu basketlerle başladı. Fenerbahçe Ülker'de Sato ve Andersen kaydettikleri basketlerle farkı düşürmeye çalışmasına rağmen, Panathinaikos üçüncü periyotta aldığı farkı korumayı başardı.

    Maçın son dakikalarında Fenerbahçe Ülker oyuncularının başarısız atışları farkın 14 sayı olmasına neden oldu ve Panathinaikos 69-55 ile mücadeleyi kazanmayı başardı. Sato kaydettiği 20 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

    Panathinaikos'un Eski Başkanı Pavlos Giannakopulos ve fanatik taraftar grubu "GATE 13" devre arasında Batiste'ye, 2003-2012 yılları arası takıma katkısından dolayı birer plaket verdi. Batiste taraftarlara ve Panathinaikos'a teşekkür ederken, göz yaşlarını tutamadı. Takımların tanıtımı sırasında Panathinaikos taraftarı Batiste ve Sato'yu alkışlarla karşıladı.

    Panathinaikos'un sahibi ve başkanı Dimitris Giannakopulos, düzenlediği basın toplantısında, takımın çok büyük ekonomik açığı bulunduğunu ve yazın takımı alırken açığın bu derece büyük olduğu kendisine bildirilmediği için takımdan ayrılmaya karar verdiğini açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow