hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mou'nun arkasındaki kuyrukta kimler var?

    Mounun arkasındaki kuyrukta kimler var
    expand

    İspanyol devi Real Madrid'in Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho'nun sezon sonunda İspanya'dan ayrılacağı iddiaları giderek artarken; başarılı teknik adamın koltuğu için adaylar ortaya çıkmaya başladı bile. Ardı ardına ortaya atılan iddialar ise Avrupa futbolunda dengeleri değiştirecek cinsten.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç yıl önce İspanyol devinden aldığı teklifi reddeden Arsenal menajeri Arsene Wenger'in adı, Real Madrid'in teknik adam alternatifleri arasında yine ilk sırada yer alırken; bu sefer eflatun beyazlıların hedefine ulaşabileceği konuşuluyor.

    Fransa Milli Takımı'nın başına geçmesi için de baskı yapılan 62 yaşındaki tecrübeli menajerin, Madrid ekibi için bu kez kapıları açık tuttuğu öne sürülüyor.

    Arsenal yönetiminin Premier Lig'de ilk 4 sırada yer almak ve Şampiyonlar Ligi bileti almak konusunda endişeli olduğu belirtilirken, uzun süredir kupa hasreti çeken 'Topçular'ın taraftarının da Wenger'e sabrının tükenmeye başladığına dikkat çekildi.

    İngiliz ekibine yakın kaynaklar da Wenger'in İspanya'ya transferinin gerçeğe dönebileceğini doğrularken; gözler Jose Mourinho'ya çevrildi.

    MOURİNHO İÇİN İHTİMALLER, İHTİMALLER...

    La Liga'da şampiyonluğa koşan ancak Barcelona karşısında alınan skorlar ve taraftarların sabırsızlığı nedeniyle İspanya'dan ayrılma aşamasına gelen Mourinho'nun ise İngiltere'ye dönmek istediği biliniyor. Daha önce Manchester United'ın Sir Alex Ferguson'dan sonraki teknik direktörü olmayı istediğini söyleyen Portekizli teknik adam, Ferguson'ın yola devam etmesi nedeniyle İngiltere'ye başka bir takımla dönebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Premier Lig'de Manchester'ın devlerine kafa tutan Tottenham Hotspur'un menajeri Harry Redknapp'ın İngiliz Milli Takımı'nın başına, Mourinho'nun ise Tottenham teknik direktörlüğüne geçeceği teorisinin yanı sıra; 'genç Mourinho' olarak ünlenen Andre Villas Boas'la mutluluğu bulamayan Chelsea'nin de eski teknik direktörünü takımın başına getirebileceği konuşuluyor.

    Wenger'in Real Madrid'in başına geçme olasılığı ise bir başka ihtimali doğuruyor. İngiltere'ye dönmekte kararlı olan Mourinho, böyle bir olasılıkta teklif gelmesi halinde Arsenal'in başına dahi geçebilir.

    ARSENE WENGER'İN YANI SIRA....

    Real Madrid'in Jose Mourinho sonrası tek planının ise Arsene Wenger olmadığı öne sürülüyor. İspanyol devinin olası bir ayrılıkta hazırlıksız yakalanmamak için çalışmalara erken başladığı bilinirken; alternatif isimler arasında Wenger ile birlikte iki isim daha ön plana çıkıyor...

    Almanya Milli Takımı'nın başında yeni bir yapılanma yaratan ve Panzerleri eski günlerine kavuşturan Joachim Löw, İspanyol ekibinin radarındaki isimlerden biri. Türkiye'de Fenerbahçe ve Adanaspor'u çalıştıran Löw'ün, kulüp kariyerin parlak olmasa da milli takımın başındaki performansı kendisini Madrid ekibi için önemli bir aday yapıyor. 52 yaşındaki çalıştırıcıyı Real Madrid'e yakınlaştıran bir diğer faktör ise, takımda yer alan Mesut Özil, Sami Khedira, Nuri Şahin ve Hamit Altıntop gibi Alman kökenli isimler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir diğer aday ise Valencia ve Liverpool'daki başarılı günlerinin ardından Inter'de hayal kırıklığı yaratan Rafael Benitez. Bir süredir dinlenme halinde olan İspanyol teknik adam, Madrid ekibi için adı geçen bir başka önemli aday. 2009 ve 2010'da da adı Real Madrid ile anılan tecrübeli teknik adam, İspanyol devinin başına geçerek futbola en tepe noktadan dönebilir.

    Kaynak: Sporx

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow