hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üsküdar Belediyesi yine tarih yazdı

    Üsküdar Belediyesi yine tarih yazdı
    expand

    İspanya’nın Castellon kasabasında yapılan 33. Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası’nda Üsküdar Belediyesi, Büyük Kadınlarda Avrupa Şampiyonluğunu kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus takımı Luch Moskow’un 10 puan önünde şampiyon olan Üsküdar Belediyesi, 2012 Avrupa Spor Başkenti olan İstanbul’u temsilen Avrupa’da yılın ilk büyük başarısına imza atarken, ferdi yarışmalarda Belediye sporcularından Belaynesh Jemama 18.52’lik derecesi ile altın, Aslı Çakır Alptekin 18.54 ile gümüş madalya kazanarak tarih yazdı.

    6 bin metre yarışında Almitu Bekele Degfa 19.15 ile 6’ncı, Bahar Doğan 19.27 ile 10’uncu, Özlem Kaya 19.50 ile 17’nci, Gülcan Mıngır ise 20.04’lük derecesi ile 25’nci oldular.

    Bu başarı sonrası Üsküdar Belediye Spor, Avrupa Kros şampiyonalarında 5 yılda 3 Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra 2 Avrupa ikinciliği elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Şampiyonada favori takımlardan Portekiz Maratona De Portugal ise 53 puanla üçüncü sırayı alabildi.

    Kulüp Başkanı Mecit Çetinkaya, “İstanbul’un bir ilçe belediyesi olarak elde ettiğimiz bu muhteşem başarı Avrupa atletizminde büyük ses verdi. Avrupa ülkeleri bize bu başarıya nasıl ulaştığımızı sorarken, bu konuda araştırma yaptıklarını söylediler” dedi.

    Genç erkekler 6 bin metrede Fenerbahçe 37 puanla Rusya temsilcisini iki puanla geçip Avrupa ikincisi olurken, Portekiz takımı 17 puanla şampiyon oldu. Sarı lacivertliler 4 bin metre genç kızlarda ise 4’üncü sırayı elde etti. Büyük Erkekler 10 bin metrede İstanbul Büyükşehir Belediye Spor takım sıralamasında 5’nci sırayı aldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow