hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serhat Balcı'nın madalya üzüntüsü

    Serhat Balcının madalya üzüntüsü
    expand

    Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'ye ilk bronz madalyayı kazandıran 96 kilo sporcusu Serhat Balcı, omzundan ve dizinden sakat olmasının performansını çok etkilediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da devam eden şampiyonanın ilk gününde 3'üncülük kürsüsüne çıkan Serbest Güreş Milli Takımı Kaptanı Balcı, "Uzun süren bir sakatlık dönemi geçirdim. Daha önce omuzumdan sakat olduğum için Ankara'da düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası'nda mindere çıkamadım. Burada ise dizimden sakatlandım. Uzun süre müsabakalara çıkmamam beni çok etkiledi" dedi.

    Serbest stilde olimpiyat vizesi alan tek sporcu olduğuna dikkati çeken Serhat Balcı, 3'üncülük-5'incilik için mücadele etmesinin ise kendisine yakışmadığını bildirdi.

    Balcı, "Benim hedefim olimpiyatlar. Olimpiyatlara da önümüzde daha uzun bir süre var. Bu şampiyonaya maç eksiğimi gidermeye ve daha önce olimpiyat vizesi almış sporcuların performanslarını gözlemlemek için katıldım. Ülkeme bronz madalya kazandırdım. Daha iyi performans gösterebilirdim, ancak sakatlık beni çok etkiledi" diye konuştu.

    Balcı, olimpiyat oyunlarına kadar 4-5 turnuvaya katılmayı amaçladığını da vurgulayarak, "Bu turnuvalarda maç eksiklerimi gidereceğime inanıyorum. Burada şampiyon olup, olimpiyatlarda hiç bir şey kazanamamak benim için daha zor olur. Onun için varımı, yoğumu olimpiyatlara vereceğim" ifadesini kullandı.

    Müsabakaların arasındaki sürenin çok kısa olmasından yakınan Balcı, bunun da güreşini etkilediğini ve sakatlıkların oluşmasına neden olduğunu dile getirerek, FILA'nın bu soruna bir çözüm bulmasını da istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow