hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Federasyon Başkanı "attığı kafayı" savundu

    Federasyon Başkanı attığı kafayı savundu
    expand

    Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bir gazeteci ile yaşadığı tartışma ve kafa attığı iddiaları ile ilgili olarak, "Tiger Woods'un sopasından çıkan top bir insanın başına, omuzuna gelerek hayati tehlike yaşasa dünyaya rezil olacaktık. Böyle bir olay oldu Türkiye'ye ben rezil oldum, evladır" dedi.

    Ahmet Ağaoğlu, Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunda Türkiye Golf Federasyonu tarafından Antalya Golf Kulübü PGA Sultan sahasında düzenlenen turnuvanın ilk gününde bir gazeteciyle yaşadığı tartışma ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

    Ağaoğlu, Rory Mcllroy topa vuruş yaptığı sırada topun çıkış yönünde fotoğraf çekildiğini ve oyuncu topa vurmadan deklanşöre basılmaması konusunda defalarca uyarılar yapıldığını söyledi.

    Golfün konsantrasyon sporu olduğunu belirten Ağaoğlu, "Topa vurulmadan görüntü alınması ve deklanşöre basılması sakıncalı. Ayrıca topun gidiş hattı üzerinde bulunmanın da hayati tehlikesi bulunuyor. Golf topunun sopanın ağzından çıkış sürati 150-180 kilometre saattir. Allah korusun, insanın herhangi bir yerine gelmesi durumunda hayati tehlike yaşatabilir" dedi.

    Daha önce golf topunun kafasına gelmesi nedeniyle beyin kanaması geçiren 3 seyircinin bulunduğunu dile getiren Ağaoğlu, iki ay önce de Rory Mcllroy'un vurduğu topun 100 metre ilerideki bir seyircinin kafasına çarptığını ve seyircinin beyin kanaması geçirdiğini kaydetti.

    Tiger Woods'un birinci çukurda yaptığı vuruşu 18 defa tekrarladığını ifade eden Ağaoğlu, "Arkadaş güvenli emniyet şeridinin önünde durup, 3 uyarıya rağmen ısrarla orada görüntü almaya devam edince doğal olarak güvenlik müdahale etti. En basit örneği, Messi penaltı atışı yaparken altı pasa girip fotoğraf çekme şansın var mı? Yok... Dolayısıyla Tiger Woods o vuruşu yaparken seyirci nasıl sükunetle izliyorsa, basın mensupları da aynı sükunetle izlemesi gerekiyor" diye konuştu.

    Olayların naklen yayın mikrofonunun 1.5 metrede yanında olduğunu belirten Ağaoğlu, şöyle konuştu:

    "Bu mikrofonun sesi nasıl emdiğini biliyoruz. Ama arkadaş ısrarla bağırarak, "Siz kim oluyorsunuz, beni ne ittiriyorsunuz?' dedi. Biz de 'Sakin ol, şeridin arkasında kal ve kurallara uy' dedik. Herhalde arkadaş beni de tanımıyor ve iki üç defa ısrarla bana 'Siz kim oluyorsunuz? Sen kim oluyorsun?' diye bağırdı. Bu sırada da itiş kakış oldu. Tabi ki hoş olmadı. Ama Tiger Woods'un sopasından çıkan top bir insanın başına, omuzuna gelerek hayati tehlike yaşasa dünyaya rezil olacaktık. Böyle bir olay oldu Türkiye'ye ben rezil oldum, evladır."

    "Ben ve gazetecilere yönelik argo bir kelime kullandı"

    Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun kafa attığı Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal, "Bana ve gazetecilere yönelik argo bir kelime kullandı, ben de onurum zedelendiği için cevap verdim. Bunun üzerine o da kafa attı" dedi.

    Cihat Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Golf Federasyonu tarafından Belek'te düzenlenen golf turnuvasını takip ettiğini söyledi.

    Tiger Woods'un atışını yapmak için alana geldiği sırada muhabirler ile güvenlik görevlileri arasında tartışmalar yaşandığını anlatan Ünal, "Biz daha iyi çekim açısı yakalayabilmek için iyi bir yer arıyorduk. Güvenlik görevlileri de bizi içeriye almamak için uğraşıyordu. Sorunu güvenlik ile aramızda halletmeye çalışırken Ahmet Ağaoğlu'nun geldiğini söylediler. Kendisini daha önce tanımıyordum, burada tanışmış olduk" dedi.

    Gazeteciler ile güvenlik görevlileri konuşurken Ahmet Ağaoğlu'nun yanına geldiğini dile getiren Ünal, "Bana ve gazetecilere yönelik argo bir kelime kullandı, ben de onurum zedelendiği için cevap verdim. Bunun üzerine o da kafa attı. Güvenlik görevlileri beni alandan uzaklaştırmak için bir hayli çaba harcadılar. Olay bundan ibaret" diye konuştu.

    Görüntüleri tekrar izlediğini ve Ağaoğlu'nun arkasından birkaç kelime daha söylediğini gördüğünü belirten Ünal, bunları ise duymadığını ifade etti.

    Olayda gözlüğünün kırıldığını kaydeden Ünal, gözünde ise herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Hastanede darp raporu aldığını belirten Ünal, "Suç duyurusunda bulunacağım. Yaşanan olayla ilgili savcılık sürecini başlatıyorum ve takipçisi de olacağım" dedi.

    TSYD kınadı

    Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu, Antalya'da yapılan Turkis Airlines World Golf final turnuvasında, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun Cihan Haber Ajansı muhabirine yönelik davranışını kınadı.

    TSYD'den yapılan yazılı açıklamada, "Antalya'da devam etmekte olan ve Türkiye'nin bugüne kadar aldığı en prestijli turnuva olarak gösterilen Dünya Golf Şampiyonası sırasında, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun CHA Muhabiri Cihat Ünal'a yapmış olduğu darp, meslektaşımızın uğradığı bu çirkin hareket affedilemez niteliktedir" denildi.

    Başkanlık görevi sırasında bu güne kadar en küçük bir olaya dahi adı karışmayan Ağaoğlu'nun bu davranışına anlam verilemediği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

    "TSYD mensupları kendilerine tahsis edilen spor alanlarında harfiyen kuralları yerine getirmeye ne kadar özen gösteriyorsa, bu konuda da meslektaşlarımıza gösterilecek nezaket o derece hassas ve duyarlı olmalıdır. CHA muhabirinin edinilen bilgiye göre, çeşitli defalar Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından basın mensuplarının kendilerine gösterilen yeri ihlal etmeme uyarısına rağmen hiç gereği yokken sözlü tartışma başlamıştır. Golf Federasyonu Başkanı, bu sözlü tartışmanın devamında, yukarıda sözü edilen eylemi gerçekleştirmiştir. Ağaoğlu'nun en kısa zamanda meslektaşımızdan özür dilemesini bekliyoruz. TSYD bundan önce olduğu gibi, spor alanlarında görev yapan emekçilere yapılan her türlü davranışın karşısındaki dik duruşunu sergileyecektir."


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow