hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şenol Güneş: "İşimiz çok zorlaştı"

    Şenol Güneş: İşimiz çok zorlaştı
    expand

    UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında PSV Eindhoven'e 2-1 yenilen Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, rakipleri karşısında aldıkları sonuçla işlerinin daha da zorlaştığını ancak futbolda her türlü sonuç çıkabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güneş, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, gol yemeden kazanmak ve avantajlı bir skor elde etmek hedefiyle sahaya çıktıklarını belirterek, "Kontrollü başlayıp önde basarak atak yapmayı düşündük. Gol yiyene kadar iki de pozisyon bulduk. Diğer lig maçlarına göre daha hızlı başlamıştık ama yediğimiz ilk gol sonrası takım olumsuz etkilendi ve dağıldı" dedi.

    Maçın başlarında yedikleri goller ile oyunun kontrolünün rakiplerinin eline geçtiğini kaydeden Güneş, şöyle devam etti:

    "Becerili üstün yetenekli oyuncuları olan rakibimiz, pas yüzdesi fazla oynamasıyla da avantajlı hale geldi. İlk gol sonrası moral ve güvenleri iyi arttı ve bunu iyi kullandılar. Yediğimiz goller bizi çok etkiledi. Orta sahada hakim olamadık. Bu olumsuzdu ve skora yansıdı. Aldığımız sonuç sonrası işimiz daha da zorlaştı ama futbolda her türlü sonuç çıkabilir. Çok rahat kazanma şansı yakalayan rakibimiz karşısında rövanş maçında aynı şeyi yapmaya çalışacağız. Avantaj onlarda ama bunu bizim lehimize çevirmek için çok çalışacağız."

    Hakemle ilgili konuşmayı doğru bulmadığını söyleyen Güneş, "Yanlış kararlar verdiğini düşünebiliriz ama bunu maçın sonucuna bağlamak doğru değil. Deplasmana gelen takım için ideal bir hakemdi, bunu söyleyebilirim" diye konuştu. 

    -Rutten'in açıklamaları-

    PSV Eindhoven Teknik Direktörü Fred Rutten ise maç öncesi kazanabilecekleri ile ilgili duyguları olduğunu ifade ederek, "Yaptığımız analizler sonucu kazanacağımıza inanıyordum ve kazandık. Ambiyanstan dolayı maçın zor olacağını biliyorduk fakat takımımız iyi mücadele ederek kazandı" dedi.

    İkinci yarı Trabzonspor'un değişiklikler yaptığını belirten Rutten, "Bunun için oyunu değiştirmemiz gerekiyordu Ama bana sorarsanız rakip topa biraz daha fazla sahip oldu ama yine de oyunumuz iyiydi. Turu geçmemiz için ikinci maçın oynanması gerekiyor. Skora bakılırsa avantajlı durumdayız fakat yine de belli olmaz. İkinci maçı yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

    "Beklediğim bir Trabzonspor sahadaydı" diyen Rutten, "İlk dakikalarda kalecimizin kurtardığı top vardı. O gol olsaydı bambaşka bir maç olacaktı" değerlendirmesinde bulundu.

    Rutten, Burak Yılmaz'ı kadronuzda görmek ister misiniz? sorusuna ise "Tabii ki. Bana sorarsanız çok iyi bir futbolcu. Çok iyi karaktere sahip. Hırsı da var. Bence çok iyi yere gelebilecek bir oyuncu" diye konuştu.

    Trabzonspor'da sarı kart gören Serkan'ın cezalı konumuna düştüğü ve Hollanda'da yapılacak rövanş maçında forma giyemeyeceği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow