hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adamın dibisin Messi

    Adamın dibisin Messi
    expand

    Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur rövanş maç İspanya temsilcisi Barcelona, Alman rakibi Bayer Leverkusen'i 3-1'in rövanşında 7-1 mağlup ederken Messi attığı 5 golle yıldızlaştı. Arjantinli futbolcu Şampiyonlar Ligi'nde 1 maçta 5 gol atan ilk oyuncu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci tur ilk maçında deplasmanda Almanya'nın Bayer Leverkusen takımını 3-1 yenen Barcelona, sahasındaki rövanş maçını da 7-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

    Çok etkili bir oyun ortaya koyan Barcelona, karşılaşmanın ilk yarısını 25 ve 42. dakikalarda Arjantinli forveti Lionel Messi'nin golleriyle 2-0 önde kapattı. Barcelona, 2. yarıda Messi (Dk. 49, 58 ve 84) ve Tello'nun (Dk. 54 ve 62) golleriyle 7-0'lık üstünlük sağladı.

    Bayer Leverkusen, 90. dakikada Bellarabi'nin golüyle durumu 7-1'e getirdi ve maç bu skorla sona erdi. Geçen sezonun şampiyonu Barcelona, böylece adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

    Barcelona'da Messi, Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 5 gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti. Lionel Messi, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 12 gole ulaşarak, gol krallığı yarışında ilk sıradaki yerini korudu.

    İspanyol basını Messi'ye övgüler düzdü

    Messi'nin rekoru, geniş yer bulduğu İspanyol basınında "Tanrının eli" olarak nitelendirildi. El Mundo Deportivo gazetesi "Leo, efsanenin sonu yok. Messi, tüm dünyanın ağzını açık bırakıyor", AS gazetesi "Messi tarihe giriyor", Marca gazetesi ise "Messi, Avrupa'da yeni bir rekor kırıyor" ifadelerini kullandılar.

    Maçın oynandığı topu evine götüren Messi, basına yaptığı açıklamada, "Önemli olan kazanmaktı, 5 golüm değil. Yeniden çok iyi oynadık ve çeyrek finale çıktı. 5 gol atmak güzel birşey. La Liga ise biraz daha zor ama aynı şekilde sonuna kadar devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

    "Alınmasın Pele..."

    Barcelona Teknik Direktörü Josep Guardiola da Messi için "Her zaman onu çalıştıran kişi olduğumu söyleyeceğim. Messi en iyisi, daha başkası yok. Şanslı biriyim. Nerede, nasıl, hangi şartlarda olduğu önemli değil, bize mücadele etmemiz gerektiğini öğreten tek kişi. Kendine karşı mücadele eden biri. Di Stefano, Maradona, bir de alınmasın Pele'yi de söyleyeyim onlardan sonra şimdi Messi" değerlendirmesinde bulundu.

    İspanyol basınındaki yorumlarda ayrıca, Arjantinli yıldız oyuncunun kırılması imkansız gibi gözüken Barcelona tarihinde toplam 235 golü bulunan Cesar'ın rekorunu kırmaya çok yaklaştığı da hatırlatılarak, "24 yaşındaki Messi Barcelona ile 228. golünü attı. Cesar'ın rekorunu kırmaya sadece 7 gol kaldı"denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow