hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fikret Orman listesini verdi

    Fikret Orman listesini verdi
    expand

    Beşiktaş Kulübü'nde 18-25 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa adaylığını koyan Fikret Orman, yönetim kurulu aday listesini Divan Başkanlığı'na verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fikret Orman, Akaretler'deki kulüp binasına gelerek, kulüp başkan vekili ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'e listesini teslim etti.

    Yaklaşık 25 dakika Karadeniz ile görüşen Fikret Orman, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bütün Beşiktaş camiasına hayırlı olmasını dileyerek, "Beşiktaş olağanüstü durum yaşıyor. Olağanüstü şartlar var. Bu kadar insanın aday olması da Beşiktaş'a sahip çıkma anlamında sevindirici. En hazırlıklı ve en deneyimli taraf olduğumuzu düşünüyoruz. Herkese başarılar diliyoruz" dedi.

    Adaylığını açıklama konusunda düne kadar beklemesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Orman, şöyle konuştu:

    "Daha önce başkan adayı olmak isteyen arkadaşımız Serdal Adalı'ya destek vermiştim. Ona verdiğim destek gereği de onun başkan adaylığı söz konusu olduğu sürece zaten bu konunun içinde değildim. Onun bu işe aday olmayacağını ve olamayacağını ifade etmesinin ardından Beşiktaş'ı bu durumda bırakmak bana ve arkadaşlarıma yakışacak bir şey değildi. Onun da gereğini şu anda yapmış bulunuyoruz."

    -"Seçim sandıkta kazanılır"-

    Başkan adayı Orman, 2004 yılındaki seçimde 162 oyla Yıldırım Demirören'e kaybetmesinin hatırlatılması üzerine, "O seçimde şunu öğrendim, seçim seçimde kazanılır. Seçime girerken önde gidiyorduk. Bugün itibariyle seçim sandığı olmadan bir oran söylemek doğru değil. Seçim sandıkta kazanılır. Onu orada göreceğiz" dedi.

    -Mali durum-

    Kulübün mali durumuyla ilgili görüşlerini açıklayan Fikret Orman, ellerinden geldiğince bu yönde çalışmalar yapacaklarını söyledi.

    Bu konuda mücadele vereceklerini vurgulayan Orman, "Adaylığa iki günlük süreç içinde karar verdik ve çalışmalarımızı bitiremedik. Ama kongre bittiği gün, Beşiktaş koltuğuna oturduğumuz gün bunun için gerekli adımları atmış olacağımızı kamuoyu görecektir" diye konuştu.

    -Seba'nın Karadeniz'e desteği-
    Kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'nın, başkan adaylarından Yalçın Karadeniz'e verdiği destekle ilgili soruyu ise Fikret Orman, "Süleyman ağabey bizim büyüğümüz. Camiamızın en önde gelen ismi. Onun fikirlerine saygı duyuyoruz. Kendi açımdan, ben aday olmadan önceki fikri olduğunu düşünüyorum. Ben aday olmuş olsaydım o fikirde olmayacaktı" dedi.

    Orman, "Yani sizi mi desteklerdi?" sorusu üzerine "Ben öyle olmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow