hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirören ve 8 yönetici vergi kaçırmakla suçlandı

    Demirören ve 8 yönetici vergi kaçırmakla suçlandı
    expand

    Beşiktaş eski başkanı Yıldırım Demirören ve 2005-2007 yılları arasında görev yapan 8 yönetici hakkında 51 milyon liralık vergi kaçırma iddiasıyla dava açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Kanal D Anahaber Bülteni'nde yer alan haber üzerine harekete geçti. Beşiktaş eski başkanı Yıldırım Demirören ve 2005-2007 yılları arasında görev yapan 8 yönetici hakkında 51 milyon liralık vergi kaçakçılığı suçlaması ile dava açıldı.

    Yöneticiler arasında Yıldırım Demirören ile beraber Murat Aksu, Ertunç Soğancıoğu ve Kenan Öner de bulunuyor.

    Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Demirören ve 8 eski Beşiktaş yöneticisi hakkındaki iddianamenin de hazır olduğu belirtilirken; 2005-2007 yılları arasında Beşiktaş'ın vergi masraflarında oynama yapıldığı öne sürüldü. İddianamede tam miktarın yazmadığına dikkat çekilirken; yüzde 18'den hesaplanması durumunda ise Beşiktaş kulübünün 9 milyon lira civarında KDV kaçırdığı ifade edildi.

    İddianamede savcı sanıklar hakkında 18 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istiyor, ayrıca resmi kurumlarda görev alma hakkından men edilmeleri talep ediliyor. Bu da dava savcının talebi yönünde sonuçlanırsa Yıldırım Demirören'in TFF başkanlığını kaybetmesi anlamına geliyor. Davanın ilk duruşması 24 Mayıs'da görülecek.

    Kaynak: KanalD Haber 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow