hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Günay Beşiktaş taraftarını çıldırttı!

    Bakan Günay Beşiktaş taraftarını çıldırttı
    expand

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir TV kanalına yaptığı açıklamada Beşiktaş'ın İstanbul'un çok güzel seyir mekanlarından biri olan İnönü Stadyumu'nu kaldırıp bu yeri İstanbul'a bahşetmesi gerektiğini savundu. Beşiktaş taraftarları Bakan Günay'ın açıklamasına Twitter'dan sert tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaşlılar, Fi-Yapı İnönü Stadı'nın yıkılıp yerine yeni ve modern bir stadın inşaa edilmesini beklerken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan siyah-beyazlıları üzecek bir açıklama geldi.

    A Haber'e konuşan Bakan Günay, stadın bulunduğunu bölgenin tarihsel öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, "Belki Galatasaray'ın yaptığı gibi başka kulüplerin dünyada da örneklerinin olduğu gibi stadyumu başka bir yere yapmak ve o sahayı tümüyle o tarihsel dokuyu ortaya çıkaracak biçimde, tarihsel dokuya uygun biçimde bir rekrasyon alanına çevirmek; İstanbul'un çok güzel seyir mekanlarından birisi olan bu yeri, stadyumu ortadan kaldırıp orada çok güzel bir İstanbul panaromasını verebilecek bir mekanı İstanbul'a bahşetmek sanıyorum ki Beşiktaş'ın şanına, Beşiktaş'ın köklü İstanbul takımı olmasının şanına çok daha yakışacaktır" dedi.

    Ertuğrul Günay yeni yönetimden önümüzdeki tarihlerde bir randevu talebi olacağını da vurgulayarak, "Bu konuyu kendileriyle paylaşmayı düşünüyorum. Yani tarihe saygı Beşiktaş'ın da kamuoyundaki prestijini çok yükseltir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaşlı taraftarlardan tepki yağmuru

    Ertuğrul Günay'ın bu açıklamalarına siyah-beyazlı taraftarlar teki gösterdi. Sosyal paylaşım sitesi twitter'da "İnönü Bizimdir Bizim Kalacak" diyerek tepkilerini dile getiren Beşiktaş taraftarları, yeni stadın başka bir yerde yapılmasına karşı çıktı. Fenerbahçeli taraftarlar da Beşiktaşlı taraftarların İnönü Stadı için direnmesi halinde yanlarında olacakları yönünde tweet'ler attılar.

    İşte o tweet'lerden seçmeler:

    Beşiktaş Ruhu
    Tarihin ve istanbulun bu kadar talan edildiği bir zamanda Ertuğrul Günay'ın İnönü Stadı 'na bu kadar çok takmasının altında neler var acaba?

    @ferhatKsal
    Beşiktaş İnönü Stadı Beşiktaş'ındır .. Haramiler saldırırsa tüm Fenerbahçe liler yanlarında olacaktır..emin olun

    @altunterim
    Beşiktaş'ın İnönü Stadı degil orası.. Orası Türk futbol tarihinin mihenk taşı! O taş ne olursa olsun yerinden oynatilamaz!

    @CUNEYTKASELER
    Fenerbahçe taraftarı gibi direnirseniz İnönü Stadı yıkılmaz. Bu sadece twitter başında TT yaparak olmaz. Direnin destekleyelim.

    @firatgunayer
    Beşiktaş diğer büyük kulüplerin aksine 'semt takımı' olmakla gurur duymuş bir kulüptür..İnönü Stadı O semtten başka bir yerde bulunamaz ki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    @victorylevent
    Mimari açıdan bakıldığında İstanbul kadar yozlaştırılan bir şehirde,kültür bakanının dikkatini sadece İnönü Stadı'nın çekmesi ne kadar garip

    @ozgegecer

    İnönü aşktır. Aşk da semt de bizimdir! Methiyeler düzmeyeceğiz anlatmak için. Aşkımızı teslim etmeyeceğiz!

    @Muratozen1903: 
    Dünyanın en büyük takımı olan Barcelona'nın deviremediği o kale direklerini kimin devirmeye gücü yeter?
     

    @yemreoztrk:
     Cehennemi yıkarsan, ateşinde yanarsın! 



     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow