hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cüneyt Çakır'a 4. hakem görevi verildi

    Cüneyt Çakıra 4. hakem görevi verildi
    expand

    FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır, Euro 2012 çeyrek finalinde İngiltere ile İtalya arasında yapılacak karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev yapacak.

    Grup maçlarının tamamlanmasından sonra toplanan UEFA Hakem Komitesi, turnuva için seçilen 12 hakemden 8'inin çeyrek final ve sonrasında görev almasına karar verdi.

    Şampiyonanın en genç hakemi olan Cüneyt Çakır da Avrupa'nın en iyi 8 hakemi arasında kalma başarısı gösterdi.

    Görevli 12 hakemden Macar Viktor Kassai, İspanyol Carlos Carballo, Hollandalı Bjorn Kuipers ve Alman Wolfang Stark turnuvaya veda etti.

    İngiltere-İtalya maçında dördüncü hakem

    16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda görevlendirilen ilk Türk hakemi olan Cüneyt Çakır ilk olarak 24 Haziran'da Kiev Olimpiyat Stadyumu'nda yapılacak İngiltere-İtalya maçında dördüncü hakem olarak görev yapacak. Çakır, turnuvada şimdiye kadar 11 Haziran'daki Ukrayna-İsveç ve 18 Haziran'da oynanan İtalya-İrlanda Cumhuriyeti maçlarını başarıyla yönetmişti.

    İngiltere-İtalya maçını Portekizli hakem Pedro Proença yönetecek. FIFA kokartlı yardımcı hakemimiz Bahattin Duran da olası bir sakatlanma durumunda görev alması için yedek yardımcı hakem olarak atandı.

    UEFA'nın yaptığı açıklamaya göre İngiliz hakem Howard Webb, Portekiz-Çek Cumhuriyeti maçını yönetecek.

    İtalyan hakem Nicola Rizzoli, İspanya-Fransa maçını; Sloven Damir Skomina ise Almanya-Yunanistan maçını yönetecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow